Vallási csoportok tiltakoznak Rihanna szenegáli látogatása ellen, mert szabadkőművesnek tartják

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az énekesnő a Global Partnership for Education nagyköveteként venne részt szerdán egy találkozón a nyugat-afrikai országban, hogy milliókkal támogathassák a szenegáli oktatást. 

Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto

Csakhogy egy vallási csoportokat tömörítő szervezet tiltakozni kezdett ellene.A Nem a Szabadkőművességre és a Homoszexualitásra nevű szervezet, amely 30 szenegáli, vallási csoportot tömörít, azzal vádolja Rihannát, hogy a szabadkőművesek szimbólumait használja és tagja lehet az Illuminati nevű világösszeesküvésnek.

A szenegáli belügyminiszter azt mondta, garantálni fogják Rihanna biztonságát. 

A szabadkőművesek összeesküvésétől egyébként már csak egész kevés helyen tartanak komolyan. Igaz, decemberben a magyar miniszterelnök-helyettes is arról beszélt, hogy Brüsszel az ő hagyományaikat követi. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.