A Tanítanék Mozgalom szerint már nincs értelme Orbánnal tárgyalni

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hiába hívta ki nyilvános vitára Orbán Viktort a Független Diákparlament, Lázár János a Kormányinfón azt mondta, hogy erre a vitára a miniszterelnök nem fog elmenni - írtuk tegnap. Erre a Diákparlament azt válaszolta, hogy ők személyesen Orbántól várják a választ, és ha nem kapnak ilyet, akkor „február 23-án nagyszabású tüntetést tartanak Budapesten”.  

A Tanítanék Mozgalom mai közleményében mindenkit biztosít róla, hogy teljes mértékben egyetért a diákok követeléseivel:

„Büszkék vagyunk a Diákokra, akik az elnyomó, korszerűtlen oktatási rendszer ellenére képesek az önálló, kritikus gondolkodásra. Sőt, ebben az elnyomó, megfélemlítő illiberális demokráciában tudnak és mernek aktív, felelős állampolgárként viselkedni.”

De!

„Ám ahhoz a levélhez, melyben vitára szólítják fel Orbán Viktort, nem tudunk csatlakozni. És erről nem a diákok tehetnek – erről egyedül Orbán Viktor és kormánya tehet.”

Ezek után kifejtik, hogy ezzel a kormánnyal lehetetlen „korrekt és méltó” vitát folytatni, ők is hiába próbálkoztak ezzel korábban. Ezért a legutóbbi tüntetésükön  arra szólították fel az állampolgárokat, hogy menjenek el április 8-án szavazni, és ne szavazzanak a jelenlegi kormányra. 

Fotó: botost/444.hu

„Az Oktatói Hálózattal közösen felmutattuk az Oktatási Minimumot, melyhez Magyarország összes, demokratikus ellenzéki pártja csatlakozott. Úgy gondoljuk, Magyarországon csak akkor lesz korszerű, gyermekközpontú, hatékony oktatási rendszer, ha ezek a pártok kerülnek kormányra.”

Ez az Oktatási Minimum, amiben egyetért az MSZP, az LMP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd, az MLP és a Momentum Mozgalom:

 • A gyerekek érezzék jól magukat az iskolában, az iskola nem rabszolgatelep.
 • Személy– nem rendszerközpontú oktatás
 • Esélyegyenlőség
 • Csökkenteni kell a tananyag mennyiségét
 • A lexikális tudás erőltetését (adatok koncepciótlan magolása) háttérbe kell szorítani. 
 • Kritikus gondolkodásra nevelés
 • Különleges bánásmódot igénylő gyerekek kiemelt segítése
 • Szabad tankönyv– és módszerválasztás
 • Csökkentsék a pedagógusok terheit, stabil, kiszámítható bérezés
 • A GDP 6%-át az oktatásra kell fordítani
 • Új közoktatási törvényt kell alkotni
 • Az oktatáspolitikai döntéshozatalt széleskörű társadalmi egyeztetés előzze meg
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.