Eritreaiak és afgánok verekedtek össze össze a calais-i menekülttáborban

külföld
2018 február 02., 06:17
comments 66

Nagyjából 100 eritreai és 30 afgán csapott össze a franciaországi Calais déli részén, egy migránsoknak szervezett ételosztáson sorban állva. A tömegverekedés nagyjából két órán át tartott, majd innen kb. 5 kilométerre egy iparterületen tovább folytatódott. Itt már a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, hogy megvédjék a pár tucatnyi afgánt a 150-200 ott összegyűlő eritreaitól.

A verekedés után a francia biztonsági erők újabb egységeit vezényelték a településre, és Gerard Collomb belügyminiszter is a helyszínre utazott.

A verekedés során 5 embert meglőttek, négy 16 és 18 éves kor közötti eritreait kritikus állapotban szállítottak a helyi kórházba műtétre, egy ötödik férfit pedig a lille-i kórházba kellett szállítani, neki ugyanis még súlyosabbak voltak a sérülései. További 13 embert vasbotok által okozott sérülésekkel kezelnek.

photo_camera Fotó: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Calais-ban várakoznak azok a migránsok, akik valahogy át akarnak jutni a Csatornán Nagy-Britanniába. Korábban egy többször újjáépített, kisváros-mérető illegális táborban, az úgynevezett Dzsungelben éltek, ezt a tábort azonban 2016-ban a francia rendőrség végleg lerombolta. Ennek ellenére nagyon sok bevándorló a Calais környéki erőkben maradt, többnyire fiatal férfiak, akik a vadabb körülmények között is hajlandóak várakozni, hátha valahogy átkelhetnek az Egyesült Királyságba. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.