Eritreaiak és afgánok verekedtek össze össze a calais-i menekülttáborban

2018 február 2., péntek 6:17
66

Nagyjából 100 eritreai és 30 afgán csapott össze a franciaországi Calais déli részén, egy migránsoknak szervezett ételosztáson sorban állva. A tömegverekedés nagyjából két órán át tartott, majd innen kb. 5 kilométerre egy iparterületen tovább folytatódott. Itt már a rendőröknek kellett közbeavatkozniuk, hogy megvédjék a pár tucatnyi afgánt a 150-200 ott összegyűlő eritreaitól.

A verekedés után a francia biztonsági erők újabb egységeit vezényelték a településre, és Gerard Collomb belügyminiszter is a helyszínre utazott.

A verekedés során 5 embert meglőttek, négy 16 és 18 éves kor közötti eritreait kritikus állapotban szállítottak a helyi kórházba műtétre, egy ötödik férfit pedig a lille-i kórházba kellett szállítani, neki ugyanis még súlyosabbak voltak a sérülései. További 13 embert vasbotok által okozott sérülésekkel kezelnek.

Fotó: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Calais-ban várakoznak azok a migránsok, akik valahogy át akarnak jutni a Csatornán Nagy-Britanniába. Korábban egy többször újjáépített, kisváros-mérető illegális táborban, az úgynevezett Dzsungelben éltek, ezt a tábort azonban 2016-ban a francia rendőrség végleg lerombolta. Ennek ellenére nagyon sok bevándorló a Calais környéki erőkben maradt, többnyire fiatal férfiak, akik a vadabb körülmények között is hajlandóak várakozni, hátha valahogy átkelhetnek az Egyesült Királyságba. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt