Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenc ellen

politika
2018 február 03., 06:24
comments 278

A kormánypárti Magyar Idők napok óta arról cikkezik, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke valótlanul tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le (a képviselőknek szerdáig kellett leadniuk a vagyonnyilatkozataikat, itt szemezgettünk közülük).

Az újság szerint Gyurcsány nem tüntetett fel közel 150 millió forintot, amely egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve. Gyurcsány viszont azt mondta, hogy feltüntette, az ugyanis szerepel abban a 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésben, amelyről mi is írtunk.

A Magyar Idők nem hagyta annyiban, szombat reggel azt írták, a lap főszerkesztője, Gajdics Ottó vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett az Országgyűlés mentelmi bizottságánál Gyurcsány Ferenccel szemben.

Gyurcsány Ferenc sem hagyta annyiban. Azt írta a Facebookján, hogy hétfőn ő maga fogja megkérni “a fideszes vezetésű és többségű Mentelmi Bizottságot”, hogy vizsgálja meg a vagyonnyilatkozatát. “Harc van” - írta Gyurcsány a posztja végén. A DK szombat reggeli közleménye szerint azonban Gyurcsány már szombat reggel kezdeményezte az eljárás megindítását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.