Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenc ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormánypárti Magyar Idők napok óta arról cikkezik, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke valótlanul tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le (a képviselőknek szerdáig kellett leadniuk a vagyonnyilatkozataikat, itt szemezgettünk közülük).

Az újság szerint Gyurcsány nem tüntetett fel közel 150 millió forintot, amely egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve. Gyurcsány viszont azt mondta, hogy feltüntette, az ugyanis szerepel abban a 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésben, amelyről mi is írtunk.

A Magyar Idők nem hagyta annyiban, szombat reggel azt írták, a lap főszerkesztője, Gajdics Ottó vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett az Országgyűlés mentelmi bizottságánál Gyurcsány Ferenccel szemben.

Gyurcsány Ferenc sem hagyta annyiban. Azt írta a Facebookján, hogy hétfőn ő maga fogja megkérni “a fideszes vezetésű és többségű Mentelmi Bizottságot”, hogy vizsgálja meg a vagyonnyilatkozatát. “Harc van” - írta Gyurcsány a posztja végén. A DK szombat reggeli közleménye szerint azonban Gyurcsány már szombat reggel kezdeményezte az eljárás megindítását.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.