Fasiszta fegyveres nyitott tüzet afrikai járókelőkre egy olasz városban

külföld
2018 február 03., 12:21
comments 178

Tüzet nyitott a járókelőkre egy férfi az olasz Macerata városában szombaton, megsebesítve több afrikai bevándorlót - jelentette a Reuters a helyi média hírei alapján. A férfi egy fekete Alfa Romeoból tüzelt.

A BBC szerint legkevesebb hatan sérültek meg, mindannyian külföldiek, őket kórházban kezelik. Egy embert letartóztattak, az olasz lapok szerint egy 28 éves, büntetlen előéletű, kopasz férfit, aki egy olasz zászlóval a nyakában szállt ki a kocsijából, majd egy fasiszta tisztelgés után leült a földre. Az őt lefogó rendőröknek mindent beismert, és a fegyvert is megtalálták nála. A támadó elfogásáról egy olasz lap videót is közzétett:

link Forrás

A Rómától kétszáz kilométerre keletre található város polgármestere korábban arra szólította fel a lakókat, hogy maradjanak otthon, “mert egy fegyveres férfi lövöldözik a városban”. A lövöldözés helyi idő szerint 11-kor kezdődött, a támadót azonban csak két órával később kapták el.

photo_camera Fotó: GUIDO PICCHIO/MTI/MTVA

 Az áldozatokat jelenleg kórházba kezelik, egyikük állapota súlyos.

link Forrás

A lövöldözés abban a negyedben robbant ki, ahol egy 18 éves lány holttestére bukkantak szerdán. A gyilkosság miatt akkor őrizetbe vettek egy nigériai személyt. A BBC szerint a két bűncselekmény között összefüggés lehet. (Reuters, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.