Kövér: A választási rendszer reformjában volt földrajzi bűvészkedés

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Reflektor blogon megjelent szombaton egy hangfelvétel, amely a blog szerint 2017 januárjában készült, és Kövér László házelnök hallható rajta, ahogy a választási reformról és az ellenzékről beszél. Kövér a felvételen azt mondja, az a jó, “ha az ellenzék nem rúg labdába”. A választási rendszer reformjáról, amelynek során újrarajzolták a választókerületeket (és amellyel a kritikák szerint a fideszes képviselőknek kedveztek) pedig azt mondta,

“nem mondom, hogy nincsen benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi földrajzi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben amit a szocik alkottak meg eredetileg”.

A házelnök a felvétel végén még azt is megemlíti, hogy "a kormányok hozzák a törvényeket", holott azokat éppen az általa vezetett Országgyűlés hozza.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.