Kövér: A választási rendszer reformjában volt földrajzi bűvészkedés

POLITIKA
2018 február 03., 10:02

A Reflektor blogon megjelent szombaton egy hangfelvétel, amely a blog szerint 2017 januárjában készült, és Kövér László házelnök hallható rajta, ahogy a választási reformról és az ellenzékről beszél. Kövér a felvételen azt mondja, az a jó, “ha az ellenzék nem rúg labdába”. A választási rendszer reformjáról, amelynek során újrarajzolták a választókerületeket (és amellyel a kritikák szerint a fideszes képviselőknek kedveztek) pedig azt mondta,

“nem mondom, hogy nincsen benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi földrajzi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben amit a szocik alkottak meg eredetileg”.

link Forrás

A házelnök a felvétel végén még azt is megemlíti, hogy "a kormányok hozzák a törvényeket", holott azokat éppen az általa vezetett Országgyűlés hozza.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.