A jövő heti időjárás nem más, mint egy reménytelen helyzetben lévő évszak kétségbeesett próbálkozása

Több 444 videó?
Szeretném

A következő napokban is folytatódik a hideg, télies időjárás, többfelé a maximumok is alig haladják meg a fagypontot. A hét közepén ismét várható havazás is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Az erős északi szélben összetört és feltorlódott jégtáblák a Balaton partján, a szántódi kikötőnél 2015. január 6-án.Fotó: Varga György / MTI

Hétfő

Általában többórás napsütés lesz, de az északkeleti megyékben és az Alpokalján felhősebb lesz az ég, kisebb havazás, hózápor is ott fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet. A nappali maximumok -1 és 6 fok között várhatók.

Kedd

Felhősebb lesz az ég. A minimumhőmérséklet általában -7 és 2 fok között, a derült, havas helyeken mínusz 10 fok körül valószínű. A legmagasabb hőmérséklet -2 és 6 fok között alakul.

Szerda

A reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is készülni kell. Napközben sokfelé várható csapadék: a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, máshol vegyes halmazállapotú. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban -7 és 0 fok között, napközben a Nagykanizsa–Miskolc-vonaltól északra -1 és 4, délre 5 és 10 fok között lesz a hőmérséklet.

Csütörtök

Többnyire borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen, főleg a Dunától keletre lehet csapadék: eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. A szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és 3, a legmagasabb hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Péntek

Északkeleten lehet még néhol gyenge havazás. A minimumhőmérséklet -7 és -2, a maximumhőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Szombat

Felhős idő várható, főleg a déli területeken vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani lehet és időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban -6 és -1 fok között, napközben 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Néhol aznap is megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet -8 és -2, a legmagasabb hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul. (A cikk forrása az MTI, a cím forrása a Fidesz. Javítás: a címben eredetileg figyelmetlenül évszázadot írtam évszak helyett, elnézést kérek, ha valakit megbántottam.)