Megszületett a végső kormányzati válasz bármilyen közügyet érintő kérdésre

2018 január 29., hétfő 18:50
191

Hétfő reggel a 444 szemlézte az Index egyik cikkét, amelyben arról volt szó, hogy a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje rövid időn belül több megbízást is kapott a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, miközben a nemzeti parkot pont ez a minisztérium felügyeli. Ezután érdeklődtünk a Földművelésügyi Minisztériumnál, hogy oké-e ez így. A következő választ kaptuk:

"Ezek a vádak a reménytelen helyzetben lévő pártok kétségbeesett próbálkozásai".

Délután beszámoltunk arról, hogy a Jobbik nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen állítólag Tállai András fideszes politikus arról beszél, hogyan nyúlja le a kormánypárt a Jobbik ötleteit, és viszi be a sajátjaként a parlamentbe. Erre a Fidesz reagált, a következőt írták:

"Ez nem más, mint a reménytelen helyzetben lévő Jobbik és a Simicska média nevetséges akciója".

A hvg.hu szintén ma írta meg azt, hogy Demeter Márta LMP-s képviselő hat különböző minisztériumnak címzett kérdést azzal, hogy „Ön, illetve az Ön által vezetett minisztérium államtitkárai és helyettes államtitkárai milyen kapcsolatban állnak azeri kormányzati képviselőkkel, gazdasági és üzleti szereplőkkel?”

Három tárca képviselője azt válaszolta, hogy a kérdésben egy korábbi válaszát tartja fenn Rétvári Bence államtitkár Balog Zoltán emberminiszter nevében, Magyar Levente Szijjártó külügyminiszter nevében és Dömötör Csaba államtitkár viszont egységesen azt válaszolták:

"Továbbra sem kívánunk egy reménytelen helyzetben lévő politikai párt kétségbeesett lejáratási akciójával foglalkozni".

Úgy látszik, hogy a kormánypárt és a kormány megtalálta a tökéletes kifejezést a közügyeket érintő kérdések megválaszolására, ez pedig: a reménytelen helyzetben lévő párt kétségbeesett/nevetséges próbálkozása/akciója.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt