Molotov-koktélt dobtak egy kárpátaljai magyar szervezet ungvári irodájára

külföld
2018 február 04., 07:57
comments 98
Brenzovics László (b) Orbán VIktor miniszterelnökkel a Fidesz budapesti székházában, 2017. március 31-én.
photo_camera Brenzovics László (b) Orbán VIktor miniszterelnökkel a Fidesz budapesti székházában, 2017. március 31-én. Fotó: Kertész Gábor/Fidesz/MTI

Ismeretlen tettesek vasárnap hajnalban gyúlékony folyadékkal teli palackot dobtak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári központi irodájára. Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, ukrán parlamenti képviselő tájékoztatása szerint az épületben nem keletkezett komolyabb kár.

Brenzovics háláját fejezte ki az ukrán rendvédelmi szerveknek, amelyek elmondása szerint "igen operatívan reagáltak a történtekre". Reményét fejezte ki, hogy a hatóságok gyorsan kinyomozzák a történteket, és az eset nem okoz kárt az ukrán-magyar kapcsolatokban. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.