A német rendőrök szerint legalizálni kéne a marihuánát

drog
2018 február 05., 15:06
comments 137

A német bűnüldöző szervek legfontosabb érdekvédelmi szervezete, a Bund Deutscher Kriminalbeamter (BDK) elöljárói szerint itt az ideje, hogy Németországban dekriminalizálják a könnyűdrogok fogyasztását. 

A szervezetet vezető André Schulz a Bildnek beszélt arról, hogy a tapasztalatok szerint semmi értelme továbbra is bűnügyi esetként kezelni a marihuána szívását és majszolását, és sokkal jobb megoldásokat ismer a mai drogpolitika a büntetőjognál.

Schulz egészen odáig merészkedett, hogy arról beszélt, az emberiség történetében mindig is voltak kábítószerek, ezt a jelenséget egy modern társadalomnak ideje elfogadni és kezelni. A BDK szerint a  gyermek- és ifjúságvédelmi rendszer fejlesztésére kellene inkább fókuszálni. 

A német társadalom elfogadó a könnyűdrogok használatát illetően, de a többség még mindig ellenzi a legalizálást. 

Németországban aktuális a téma, miután márciusban legalizálták a marihuana orvosi célú felhasználását, ugyanakkor a betegbiztosítói rendszer szigorúan kezeli ezt a lehetőséget, és ritkán, olyan esetekben engedélyezik, amikor nem látszik más hatékony terápiája a fájdalomcsillapításnak. 

A BDK tervei szerint továbbra is büntetni kell azt, aki marihuána befolyása alatt vezet és másokat veszélyeztet. (G7)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.