A német rendőrök szerint legalizálni kéne a marihuánát

Több 444 videó?
Szeretném

A német bűnüldöző szervek legfontosabb érdekvédelmi szervezete, a Bund Deutscher Kriminalbeamter (BDK) elöljárói szerint itt az ideje, hogy Németországban dekriminalizálják a könnyűdrogok fogyasztását. 

A szervezetet vezető André Schulz a Bildnek beszélt arról, hogy a tapasztalatok szerint semmi értelme továbbra is bűnügyi esetként kezelni a marihuána szívását és majszolását, és sokkal jobb megoldásokat ismer a mai drogpolitika a büntetőjognál.

Schulz egészen odáig merészkedett, hogy arról beszélt, az emberiség történetében mindig is voltak kábítószerek, ezt a jelenséget egy modern társadalomnak ideje elfogadni és kezelni. A BDK szerint a  gyermek- és ifjúságvédelmi rendszer fejlesztésére kellene inkább fókuszálni. 

A német társadalom elfogadó a könnyűdrogok használatát illetően, de a többség még mindig ellenzi a legalizálást. 

Németországban aktuális a téma, miután márciusban legalizálták a marihuana orvosi célú felhasználását, ugyanakkor a betegbiztosítói rendszer szigorúan kezeli ezt a lehetőséget, és ritkán, olyan esetekben engedélyezik, amikor nem látszik más hatékony terápiája a fájdalomcsillapításnak. 

A BDK tervei szerint továbbra is büntetni kell azt, aki marihuána befolyása alatt vezet és másokat veszélyeztet. (G7)