Gyerekekre cserélik a dísznőket a Forma-1-ben

Jules Bianchi és Charles Pic francia versenyzők a sorfal mellettFotó: Kovács Tamás / MTI

Múlt héten jelentette be a versenysorozat ügyvezetője, Sean Bratches, hogy az úgynevezett rajtrácslányok szerepeltetése már nem egyeztethető össze a márka értékeivel, nem méltó a kor szelleméhez, úgyhogy megszüntetik a dísznők felsorakoztatásának gyakorlatát. 

Pár nappal később már az is megvan, kik helyettesítik majd a csajokat: a Nemzetközi Automobil Szövetség és az F1 menedzsment hétfőn bejelentette, hogy autóversenyző, gokartban edződő kisgyerekek vezetik majd fel a futamokat. 

A szövetségek abban bíznak, hogy ez attraktívabbá teszi majd a sportágat a szurkolók és főleg a fiatalabbak számára. A szerencsés junior versenyzőket sorsolás útján választják majd ki a szövetségek elöljárói. 

A FIA-t elnöklő Jean Todt és Sean Bratches is arról beszélt, hogy ezek az élmények inspirációt jelenthetnek a fiataloknak és a felnőtt versenyzők és a versenyszervezők elkötelezettségét és felelősségét is mutatják a jövő nemzedékei iránt. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.