Kósa Lajos államtitkárának angoltanár feleségének cége is kapott több mint 400 millió forintos agrártámogatást

2018 február 5., hétfő 5:09
148

Horváth István feleségének cége, a nagydorogi Bikácsi Agrár Kft csak tavaly több mint 400 millió forintnyi támogatáshoz jutott hazai és uniós forrásokból, írja a Népszava. 

Horváth István pedig nem más, mint Kósa Lajos tárca nélküli miniszter sertéságazati megbízottja, nem mellesleg a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének (MSTSZ) elnöke.

Ez volt az a szervezet, amelyik nemrégiben „bevédte” Kósa édesanyját, aki 82 éves kora ellenére 123 millió forintos támogatást kapott „sertéstelepére”.

A Bikácsi Agrár Kft-t 2011-ben alapították, és sokáig fantomcégnek tűnt, majd hihetetlen ütemben hízni kezdett, 800 milliós támogatást kapott az évek során, 2016-ban már komoly eszköz- és állatállományal rendelkezett a cégadatok szerint. Horváth apja téesz elnök volt, ő maga viszont ruhakereskedelemből élt, felesége, akinek a nevén a kft van, angoltanár.

A Népszava azt írja, ennél még nagyobb is lehet növekedés 2017-ben:

„109 millió forint, főleg uniós támogatást kapott „sertéságazat fejlesztésére” Kósa Lajos tárca nélküli miniszter egyik államtitkára feleségének cége a múlt év végén. Ezzel az összeggel együtt csak tavaly bő 400 millió forint állami és uniós támogatást kapott az alig hat éves cég.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt