Köves Slomó: Ha ez a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet hogy hiba volt, ezért elnézést

POLITIKA
2018 február 05., 09:12
comments 135

"Mint zsidó vezető kötelességem minden olyan politikussal és demokratikus politikai párttal keresni az együttműködést, akik segítik a zsidó hitélet és oktatás ügyét," indokolta a zsido.com-nak Köves Slomó rabbi, hogy miért

szerepel a belvárosi fideszes jelölt, Hollik István szórólapján támogató nyilatkozata.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője szerint az V. kerületben az elmúlt 14 évben "politikai pártok felett átívelő konszenzusos együttműködés volt a zsidó közösség és a helyi politikai szereplők között,"

"Támogatásom ennek az együttműködésnek és kontinuitásnak szólt. Hollik Istvánnal csak egyszer-kétszer találkoztam, de a szocialista Steiner Pállal, Pásztor Tiborral vagy éppen Rogán Antallal és Puskás Andrással jól ismerjük egymást,"

tette hozzá. Szerinte ők is megkapták, és megkaphatják a lokális támogatását a jövőben is, "csakúgy mint bárki a demokratikus pártok jelöltjei közül, aki a belvárosi zsidó hitélet és közösségi élet ügyét fontosnak tartja és cselekedetekkel is megerősíti."

"Erről szólt ez a támogatás, de ha ez a kampányba való beszállásként értelmeződött, akkor lehet hogy hiba volt, ezért elnézést,"

mondta Köves Slomó. Arra a kérdésre, hogy mit gondol Hollik István azon kijelentéséről, amiben államférfiként méltatta Horthy Miklóst, a rabbi úgy válaszolt, hogy 

"fogok vele beszélgetni erről, ugyanis Horthy nem volt államférfi."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.