Lassult a budapesti albérletek drágulása, helyenként csökkenés tapasztalható

Tbg
gazdaság
2018 február 05., 09:51
comments 85

Lassul az áremelkedés, helyenként pedig már csökkennek is a lakásárak Budapesten, derül ki az Ingatlan.com februári elemzéséből. 

Továbbra is az V. kerületben a legborsosabbak az árak, de a februári átlagár már kevesebb volt, mint az augusztusi, ami a csúcsidőszaknak számít.

photo_camera Grafika: https://ingatlan.com/
photo_camera Grafika: https://ingatlan.com/

„Budapesten február elején 140 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ami az albérletpiacon főszezont jelentő tavaly augusztusi szinthez képest 10 ezer forintos mérséklődést jelent. Továbbra is az V. kerületben a legdrágábbak a kiadó lakások, havonta átlagosan 200 ezer forintot kérnek ezekért. A másik véglet pedig a XXIII. kerület, ahol 90 ezer forintos átlagáron lehet lakást bérelni.”

A tavalyihoz a leglátványosabb emelkedést a XVII. kerületben mérte az Ingatlan.com.

Az egyetemvárosok közül Debrecen és Pécs még mindig drágul, Miskolc és Szeged viszont olcsóbb lett. Az elemző szerint a kínálat bővülése okozza a csökkenő trendet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.