Összefogdossák a pékárukat a boltokban

ÉLET
2018 február 05., 22:00
comments 399

A Tények egyik nézője hívta fel a TV2 hírszerkesztőségének figyelmét arra, hogy egyre többen fogják meg kézzel a boltok polcain kirakott kifliket, zsömléket és egyéb péksüteményeket. Mutatjuk:

A szemfülés tévéző mobiltelefonjával felvételt is készített arról, amint egy bácsi műanyagzacskó vagy a kikészített fogócsipesz használata nélkül megfog egy péksüteményt, megvizsgálja, majd helyette újabbat keres. Ez nem csak nem gusztusos, de bizony veszélyes is, hiszen betegséget terjeszthet. 

Egy másik, már a TV2 stáb által készült felvételen látszik, amint egy vásárló orrvakarás után emel le egy kiflit a polcról. A riporter számon is kér egy-két gyanútlan kiflievőt, akik azt bizonygatják, hogy amit megfognak, azt bizony ki is veszik, és nem rakják vissza. Van akit annyira zavar a jelenség, hogy inkább megvárja, amíg új, friss árut hoznak ki a CBA raktárából. 

A NÉBIH minden tőle telhetőt megtesz a helyzet kordában tartásáásért, de eszközei végesek: Pleva György igazgató szerint ők csak azt tudják ellenőrizni, hogy az eszközök a boltokban rendelkezésre állnak-e, minden vásárló mellé sajnos nem lehet élelmiszer-biztonsági szakembert állítani. 

Hogy milyen betegséget terjeszthetnek el Budapesten a péksütemények és mit gondolnak a jelenségről a nyugdíjasok, kiderül a Tények mai adásából! 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.