Véletlenül megszavazta Merkel bevándorlásbarát javaslatát a bevándorlásellenes AFD igazgatója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bernd BaumannFotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

A német parlament múlt héten szavazott arról, hogy augusztustól ideiglenesen minden hónapban 1000 olyan bevándorló, akiknek közvetlen családtagjai már menedékjogot kapott Németországban, csatlakozhassanak az országban élő hozzátartozóikhoz. 

A bevándorlásellenességből népszerűséget szerzett AfD frakciója természetesen nem szavazta meg a kereszténydemokraták (CDU) és a szocdemek (SPD) által támogatott jogszabály-javaslatot, leszámítva egyetlen embert, a párt igazgatóját, aki véletlenül az IGEN gombra tenyerelt rá és ezzel segítette, hogy a tervezet  376-298 arányban átmenjen a törvényhozáson.  

Az AfD szóvivője a hétvégén közölte, hogy Baumann nem változtatta meg a véleményét, egyszerűen csak hibázott, és szavazata "nem tükrözi politikai véleményét". 

A radikálisok alternatív javaslata teljesen elvetne bármilyen családegyesítési lehetőséget az érintettek számára. 

Az AfD harmadik legnagyobb pártként jutott parlamentbe a 2017-es választásokon. (Independent via Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.