Véletlenül megszavazta Merkel bevándorlásbarát javaslatát a bevándorlásellenes AFD igazgatója

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Bernd BaumannFotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

A német parlament múlt héten szavazott arról, hogy augusztustól ideiglenesen minden hónapban 1000 olyan bevándorló, akiknek közvetlen családtagjai már menedékjogot kapott Németországban, csatlakozhassanak az országban élő hozzátartozóikhoz. 

A bevándorlásellenességből népszerűséget szerzett AfD frakciója természetesen nem szavazta meg a kereszténydemokraták (CDU) és a szocdemek (SPD) által támogatott jogszabály-javaslatot, leszámítva egyetlen embert, a párt igazgatóját, aki véletlenül az IGEN gombra tenyerelt rá és ezzel segítette, hogy a tervezet  376-298 arányban átmenjen a törvényhozáson.  

Az AfD szóvivője a hétvégén közölte, hogy Baumann nem változtatta meg a véleményét, egyszerűen csak hibázott, és szavazata "nem tükrözi politikai véleményét". 

A radikálisok alternatív javaslata teljesen elvetne bármilyen családegyesítési lehetőséget az érintettek számára. 

Az AfD harmadik legnagyobb pártként jutott parlamentbe a 2017-es választásokon. (Independent via Spiegel)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.