Világversenyeken érmet szerző válogatott kajakost kaptak doppingoláson

Doppingvétségen kaptak egy válogatott, Európa- és világbajnokságot is megjárt kajak-kenust, írja a Blikk. A sportoló nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Magyar Antidopping Csoport vezetője, dr. Tiszeker Ágnes a hírt a Nemzeti Sportnak megerősítette:

"volt pozitív A minta nemrégiben a kajak-kenu sportban, ami azonban nem minősül doppingvétségnek. De ennek az eredményét a B próba is megerősítette, így már doppingvétségről beszélünk. A versenyző ellen megindul az eljárás, amely a meghallgatásával kezdődik."

"A folyamatban lévő esetről nem nyilatkozhatok," mondta Schmidt Gábor, a szövetség elnöke a Blikknek, majd hozzátette: zéró toleranciát hirdettek, csak tavaly 25 milliót költöttek ellenőrzésekre. 

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Bors úgy tudja, hogy 

szintetikus növekedési hormont találtak a kajakos szervezetében.

A lapnak nyilatkozó egykori olimpikon kenus, Pulai Imre elmondta, hogy a nagy konkurenciaharc miatt

"egymást nyomják fel a ma­gyar kajakosok."

A szűk közegben hamar kiderül, hogy ki használ tiltott szert, állítja Pulai. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.