Világversenyeken érmet szerző válogatott kajakost kaptak doppingoláson

Doppingvétségen kaptak egy válogatott, Európa- és világbajnokságot is megjárt kajak-kenust, írja a Blikk. A sportoló nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Magyar Antidopping Csoport vezetője, dr. Tiszeker Ágnes a hírt a Nemzeti Sportnak megerősítette:

"volt pozitív A minta nemrégiben a kajak-kenu sportban, ami azonban nem minősül doppingvétségnek. De ennek az eredményét a B próba is megerősítette, így már doppingvétségről beszélünk. A versenyző ellen megindul az eljárás, amely a meghallgatásával kezdődik."

"A folyamatban lévő esetről nem nyilatkozhatok," mondta Schmidt Gábor, a szövetség elnöke a Blikknek, majd hozzátette: zéró toleranciát hirdettek, csak tavaly 25 milliót költöttek ellenőrzésekre. 

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Bors úgy tudja, hogy 

szintetikus növekedési hormont találtak a kajakos szervezetében.

A lapnak nyilatkozó egykori olimpikon kenus, Pulai Imre elmondta, hogy a nagy konkurenciaharc miatt

"egymást nyomják fel a ma­gyar kajakosok."

A szűk közegben hamar kiderül, hogy ki használ tiltott szert, állítja Pulai. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.