Világversenyeken érmet szerző válogatott kajakost kaptak doppingoláson

Doppingvétségen kaptak egy válogatott, Európa- és világbajnokságot is megjárt kajak-kenust, írja a Blikk. A sportoló nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Magyar Antidopping Csoport vezetője, dr. Tiszeker Ágnes a hírt a Nemzeti Sportnak megerősítette:

"volt pozitív A minta nemrégiben a kajak-kenu sportban, ami azonban nem minősül doppingvétségnek. De ennek az eredményét a B próba is megerősítette, így már doppingvétségről beszélünk. A versenyző ellen megindul az eljárás, amely a meghallgatásával kezdődik."

"A folyamatban lévő esetről nem nyilatkozhatok," mondta Schmidt Gábor, a szövetség elnöke a Blikknek, majd hozzátette: zéró toleranciát hirdettek, csak tavaly 25 milliót költöttek ellenőrzésekre. 

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Bors úgy tudja, hogy 

szintetikus növekedési hormont találtak a kajakos szervezetében.

A lapnak nyilatkozó egykori olimpikon kenus, Pulai Imre elmondta, hogy a nagy konkurenciaharc miatt

"egymást nyomják fel a ma­gyar kajakosok."

A szűk közegben hamar kiderül, hogy ki használ tiltott szert, állítja Pulai. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.