Döbbenet: fáznak a téli olimpia nézői

Tombolnak a mínuszok a pénteken elstartoló dél-koreai téli olimpia helyszínén, Phjongcshangban, és miközben a sportolók üdvözlik a hideget, a nézők nagyon szenvednek.

Nappal mínusz 10, este mínusz 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

A Reuters több nézővel is beszélt, akik nagy kabátban, kesztyűben és meleg cipőben nyilatkoztak arról, hogy még a dél-koreaiak sem szoktak hozzá az ennyire hideg időjáráshoz. Egy szöuli diák azt mondta:

„Általában nincs ennyire hideg ilyenkor ezen a területen, most viszont nagyon hideg van, nem jutnak eszembe rá a szavak, azt hiszem lefagyott az agyam, vagy valami.”

A német Felix Loch szánkózik Phjongcshangban 2018. február 6-án.Fotó: Hendrik Schmidt / dpa-Zentralbild / AFP

A sportolók ezzel szemben örülnek a hidegnek, ami a téli sportoknak kedvező, ugyanakkor elismerik, hogy ennél melegebb időben készültek fel. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.