Döbbenet: fáznak a téli olimpia nézői

téli olimpia
2018 február 06., 11:26
comments 52

Tombolnak a mínuszok a pénteken elstartoló dél-koreai téli olimpia helyszínén, Phjongcshangban, és miközben a sportolók üdvözlik a hideget, a nézők nagyon szenvednek.

Nappal mínusz 10, este mínusz 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

A Reuters több nézővel is beszélt, akik nagy kabátban, kesztyűben és meleg cipőben nyilatkoztak arról, hogy még a dél-koreaiak sem szoktak hozzá az ennyire hideg időjáráshoz. Egy szöuli diák azt mondta:

„Általában nincs ennyire hideg ilyenkor ezen a területen, most viszont nagyon hideg van, nem jutnak eszembe rá a szavak, azt hiszem lefagyott az agyam, vagy valami.”

A német Felix Loch szánkózik Phjongcshangban 2018. február 6-án.
photo_camera A német Felix Loch szánkózik Phjongcshangban 2018. február 6-án. Fotó: Hendrik Schmidt / dpa-Zentralbild / AFP

A sportolók ezzel szemben örülnek a hidegnek, ami a téli sportoknak kedvező, ugyanakkor elismerik, hogy ennél melegebb időben készültek fel. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.