Hiába vásárolta vissza a magyar állam 17 milliárdért a Hungexpót, ugyanúgy bérleti díjat kell fizetni egy francia cégnek a használatért

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A Hír TV ír arról, hogy birtokon belül lett bérlő a magyar állam a Hungexpón: a vásárvárost üzemeltető céget még a 2000-es évek második felében privatizálták egy francia cégnek, de aztán az Orbán-kormány visszavásárolta több mint 17 milliárd forintért. 

Csakhogy ekkor már a pavilonokat bérbe adták 2035-ig egy francia tulajdonú cégnek, így a magyar állam hiába vásárolta vissza a társaságot, kénytelenek bérleti díjat fizetni, mint most, amikor 2020-ra katolikus világkongresszust és 2021-re vadászati világkiállítást szerveznek ide. Ezt a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója, Ganczer Gábor is megerősítette a Hír Tv-nek. 

A cikkből az is kiderül, hogy négymilliárd forintból javíthatnak a Hungexpo megközelítésén, két villamosvonal meghosszabbításával. Ezen kívül két csarnokkal is kiegészül majd a terület, a költségeket a francia bérlő és a magyar állam közösen állja majd.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.