Jobban van a 16 éves dabasi fiatal, aki egy focimeccsen esett össze

Egészségügy
2018 február 06., 07:15
comments 41

Január végén a Dabas U19-es meccsén a csapat 16 éves játékosa, Duhaj Ádám lőtt egy gólt, majd nemsokkal később cserét kért. A pálya szélén összeesett, és leállt a légzése, pulzusa, többször újra kellett éleszteni, majd mentővel szállították kórházba Budapestre, ahol mesterséges altatásban tartották.

A Semmelweis Egyetem közleményben jelentette be, hogy a fiatal jobban van, levették a lélegeztetőgépről. Mint írják, a fiatal labdarúgó azután került a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára, miután a pályán 7-szer kellett újraéleszteni. A klinikán további 4 alkalommal kellett visszahozni a sportolót a klinikai halál állapotából.

A labdarúgó egy nagyon ritka, veleszületett koszorúér fejlődési
rendellenesség miatt kapott infarktust, a betegség tünetei a sport miatti
fokozott megterhelés következtében jelentkeztek.

A közlemény kitér arra is, hogy focista egy szabadnapos mentősnek és a klinika orvoscsapatának köszönheti életét. Tíz nappal a többszöri sikeres újraélesztés, a gyorsan felállított diagnózis, és az azonnal műszívkezelés, valamint a sikeres szívműtét után hétfőn már beszélgetni is lehetett a junior sportolóval.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.