„Vannak dolgok, amik erkölcsileg vállalhatatlanok” - mondta az MSZP gyöngyösi jelöltje, és kilépett a pártból

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A magyar politikai mezőnyben is kiemelkedően erős felvétel készült kedden Gyöngyösön, ahol Hiesz György, az MSZP jelöltje bejelentette visszalépését.

Hiesznek többször elcsuklik a hangja, és csak hosszú szünet után tudja kimondani, hogy nemcsak visszalép,

de az MSZP-ből is kilép.

Függetlenként folytatja, így akar elindulni a 2019-es önkormányzati választáson Gyöngyösön, ahol most is polgármester. És ugyan a kilépés okait nem részletezte, azt mondja,

vannak dolgok, amik erkölcsileg vállalhatatlanok.

Gyöngyösön 2014-ben a fideszes Horváth László nyert 36,97 százalékkal, a jobbikos Vona Gábor egy százalékkal maradt le tőle. A baloldal jelöltjét most az MSZP-DK megállapodás alapján a szocialisták választják ki, ez volt eddig Hiesz - visszalépése után viszont még nem tudni, kit indítanak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.