Martin Schulz lemondott a pártelnökségről, hogy külügyminiszter lehessen

Martin Schulz távozik a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöki tisztségéből a Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) kidolgozott koalíciós szerződésről tartandó pártszavazás után.  Ezt a politikus személyesen jelentette be szerdán Berlinben.

Az SPD elnökségi ülése után hangsúlyozta, hogy nem tudta ellátni pártelnöki feladatait a tagság, és a saját maga elvárásainak megfelelően. Elmondta, hogy a következő kormányban külügyminiszter akar lenni, és teljes erővel az Európai Unió megújításáért kíván dolgozni. Hozzátette, hogy az SPD új elnökének Andrea Nahles parlamenti frakcióvezetőt javasolja. Megjegyezte, hogy az SPD 154 éves történetében  Andrea Nahles lesz az első női pártvezető. 

Martin Schulz és Andrea NahlesFotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Andrea Nahles kiemelte, hogy a következő hetekben együtt járja majd az országot Martin Schulzcal, együtt igyekeznek meggyőzni a tagságot, hogy szavazzanak a koalíciós szerződésre.

A tagság február 20-tól március 2-ig szavazhat. Az eredményt március 4-én hirdetik ki. Az SPD akkor folytathatja a 2013-ban kezdett kormányzást a CDU/CSU pártszövetséggel, ha a többség elfogadja a szerződést. (Süddeutsche Zeitung/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.