Micsoda mázli, még a választások előtt át tudják adni a Hódmezővásárhelyt elkerülő utat

politika
2018 február 07., 10:49
comments 58

"Húsvéti ajándékba kapja az elkerülő utat Hódmezővásárhely március 29-én" - jelentette be vásárhelyi lakossági fórumán Lázár János miniszterelnök-helyettes. Micsoda mázli, hogy idén a húsvét egy héttel van a választások előtt, így a vásárhelyi szavazópolgároknak aznap már nem kell a városon áthajtó teherforgalom között szlalomozva megközelíteniük a szavazóhelyiségeket.

És ezzel nem is ér véget a mázlisorozat, mert így még azt a fejenként tízezer forintot is a választások előtt ki tudják postázni, amit a helyi, fideszes többségű önkormányzat a helyi nyugdíjasoknak szán.

Lázár nem szemérmeskedett, az elkerülőutat egyenesen "a kormány ajándékának" nevezte, nehogy valaki félreértse a dolgot.

A fórum hátralevő részében a miniszter egy konyhaközgazdász magabiztosságával adta elő tényadatokkal nehezen alátámasztható összeesküvéselméletét arról, hogy Nyugat-Európát a nagytőkések árasztanák el olcsó munkaerővel, és ezért van 30 százalékos munkanélküliség a fiatalok között Dél-Európában. Amiből annyi igaz, hogy a bevándorlók - köztük sok kelet-európai EU-tagállamból származó - jellemzően azokat az alulfizetett, szakképesítést nem igénylő munkákat végzik, amiket a helyiek már nem vállalnak. Ez a probléma Magyarországon is létezik, kérdezzék csak erről az építőiparban vagy a vendéglátásban érdekelt ismerőseiket. (Via Hírtévé)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.