Odaveszett a Falcon Heavy egyharmada

Bár összességében csak sikernek lehet minősíteni a Falcon Heavy keddi első útját, egy apró kudarc azért megkeserítette a SpaceX önfeledt örömét:

a három rakétából álló szuperrakéta középső eleme a tervekkel szemben nem tért vissza a Földre.

A Space X a kilövés után nem sokkal már közzétette a felvételeket a hordozórakéta oldalsó moduljainak valóban látványos visszatéréséről:

Pár éve még az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy rakéta egyáltalán vissza tudjon térni az űrből, simán landoljon egy apró platformon, hogy aztán újra fellőhessék. Kedden pedig már abban gyönyörködhettünk, ahogy két rakéta szinkronban teszi meg ezt.

A harmadik rakéta, a Falcon Heavy középső egysége viszont elveszett. Kedd este ezt nagy hallgatás övezte, és a Verge is csak nevüket elhallgató források beszéltek először a kudarcról, amit aztán végül a sajtótájékoztatón is megerősítettek a lap jelentése után.

Most már a kudarc részletei is ismertek. A rakéták visszatéréséhez három hajtóműre van szükség, de a középső egység hajtóművei közül kettő is meghibásodott, így az száz méternyire a kijelölt landolási ponttól a vízbe zuhant. A Verge szerint ez összességében csak egy kisebb csuklás az amúgy sikeres tesztben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.