Baldauf László kiszállt a Várkert Bazárban boltot és kávézót működtető cégből is

Arról ír a HVG, hogy tulajdonost váltott a Várkert Bazárban 2015 óta élelmiszerboltot és kávézót működtető CBA Vár Gourmet Kereskedelmi Kft., aminek az eddigi tulajdonosa a Baldauf László CBA-alapító érdekeltségébe tartozó CBA-Baldauf Invest Kft., illetve Bánáti Gábor (a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének a fia) volt.

A céget a Római-parton éttermet és a belvárosban steakvendéglőt üzemeltető Római-Gourmand Kft. és a szintén CBA-tulajdonos Rubóczky József érdekeltségébe tartozó Három-Profit Kft vette meg. A lap szerint a Várkert Bazárban lévő, tavaly már 12 millió forint veszteséget termelő üzlet helyén az új tulajdonosok éttermet nyitnának.

Baldauf László, miután több CBA-t is eladott a Lidlnek, azt mondta: „Nem tartom egészségesnek, hogy az élelmiszerboltok többsége külföldi tulajdonban van.” (HVG)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.