Egy gaboni barlangban fideszesek lettek a tompaorrú krokodilok

Az Afrikában élő tompaorrú krokodilok általában kicsik és szürkék, azonban Gabonban, egy hatalmas és elzárt, denevérekkel teli barlangrendszerben eddig soha nem látott kinézetű tompaorrú krokodilok jelentek meg. Az állatok mérete megnőtt, a szemük vörös lett, a bőrük pedig

narancssárga.

A kutatón egyelőre csak tippelgetnek, mi lehet a változás oka, de könnyen lehet, hogy a barlangrendszerben élő krokodilokból szépen lassan egy teljesen új faj fejlődik ki, ami a barlangi élethez alkalmas testi jegyekkel rendelkezik. Az itt élő krokodilok táplálkozása is más, mint az átlagos, ők ugyanis csak denevérekkel, kagylókkal és néhány barlangi állattal táplálkozhatnak.

Ezen kívül a barlangi krokodilok évekig is elvannak a sötét barlangban, míg átlagos társaiknak az életfunkcióik szabályozásához szükségük van napfényre.

A barlangi krokodil bőre pedig azért lehet narancssárga, mert a denevérekkel teli barlangban életük jelentős részét guanós, azaz denevérürülékes vízben töltik, ami pedig maró, fehérítő hatású. (CNN)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.