Egy gaboni barlangban fideszesek lettek a tompaorrú krokodilok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Afrikában élő tompaorrú krokodilok általában kicsik és szürkék, azonban Gabonban, egy hatalmas és elzárt, denevérekkel teli barlangrendszerben eddig soha nem látott kinézetű tompaorrú krokodilok jelentek meg. Az állatok mérete megnőtt, a szemük vörös lett, a bőrük pedig

narancssárga.

A kutatón egyelőre csak tippelgetnek, mi lehet a változás oka, de könnyen lehet, hogy a barlangrendszerben élő krokodilokból szépen lassan egy teljesen új faj fejlődik ki, ami a barlangi élethez alkalmas testi jegyekkel rendelkezik. Az itt élő krokodilok táplálkozása is más, mint az átlagos, ők ugyanis csak denevérekkel, kagylókkal és néhány barlangi állattal táplálkozhatnak.

Ezen kívül a barlangi krokodilok évekig is elvannak a sötét barlangban, míg átlagos társaiknak az életfunkcióik szabályozásához szükségük van napfényre.

A barlangi krokodil bőre pedig azért lehet narancssárga, mert a denevérekkel teli barlangban életük jelentős részét guanós, azaz denevérürülékes vízben töltik, ami pedig maró, fehérítő hatású. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.