Egy gaboni barlangban fideszesek lettek a tompaorrú krokodilok

ÁLLAT
2018 február 08., 07:17
comments 62

Az Afrikában élő tompaorrú krokodilok általában kicsik és szürkék, azonban Gabonban, egy hatalmas és elzárt, denevérekkel teli barlangrendszerben eddig soha nem látott kinézetű tompaorrú krokodilok jelentek meg. Az állatok mérete megnőtt, a szemük vörös lett, a bőrük pedig

narancssárga.

A kutatón egyelőre csak tippelgetnek, mi lehet a változás oka, de könnyen lehet, hogy a barlangrendszerben élő krokodilokból szépen lassan egy teljesen új faj fejlődik ki, ami a barlangi élethez alkalmas testi jegyekkel rendelkezik. Az itt élő krokodilok táplálkozása is más, mint az átlagos, ők ugyanis csak denevérekkel, kagylókkal és néhány barlangi állattal táplálkozhatnak.

Ezen kívül a barlangi krokodilok évekig is elvannak a sötét barlangban, míg átlagos társaiknak az életfunkcióik szabályozásához szükségük van napfényre.

A barlangi krokodil bőre pedig azért lehet narancssárga, mert a denevérekkel teli barlangban életük jelentős részét guanós, azaz denevérürülékes vízben töltik, ami pedig maró, fehérítő hatású. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.