Orbán Viktor gyermeki lelkesedéssel képes játszani a főnököt

POLITIKA
2018 február 08., 05:04
comments 298

„Maga is Bécsig jön, vagy váltanak? Lecserélik magát? Hegyeshalomnál? És bejön egy osztrák?”

Nem, nem egy vonatok iránt rajongó tizenéves kérdezgeti a Budapest-Bécs járaton a kalauzt arról, hogy végig ő lesz-e az útitársa, hanem a magyar a miniszterelnök. Orbán Viktor múlt hétfőn a vonatról posztolta a Facebookjára a kalauzos videót.

link Forrás

Orbán egy gyermek lelkesedésével és egy miniszterelnök leereszkedésével képes hozzászólni az útjába kerülő magyarokhoz. Egyszerre tud bratyizni és fennhéjázni, néha teljesen kínos helyzetekbe keveri magát, de láthatóan élvezi, ha szerepel, és főleg, hogy ő a főnök. A legjobban autókat szeret átadni. Meg vonatozni. Meg faggatózni. Meg magáról mesélni.

Végigfutottuk a miniszterelnök Facebook oldalát, és kigyűjtöttük a legjobb pillanatokat.

Fekvenyomás? Semmi? Az mikor lesz?

Orbán kétszer is meglátogatta azt a két rendőrt, akik életveszélyesen megsérültek a Teréz körúti robbantásban. Másodszor a miniszterelnök a Hősök terén találkozott az akkorra már felépült rendőrökkel, és nem tudta titkolni, mi tetszik neki a legjobban:

a rendőrsapkák.

Aztán azért még szolidan beszólt az egyiküknek, hogy mikor kezdi el a fekvenyomást, de mikor a zavarban lévő rendőr elmondta, hogy nem szeret kondizni, inkább nem faggatózott tovább.

link Forrás

Mutassa meg a miniszterelnök úrnak, hogy szól!

Tavaly novemberben a kínai miniszterelnök látogatott Budapestre, Orbán pedig nem tudta kihagyni az alkalmat, és megkérte a cimbalmost, hogy játszon neki valamit. Amikor a kissé zavarban lévő zenész megkérdezi, mit játsszon, Orbán azt feleli, „amit akar, játsszon!”

link Forrás

Lajkó Miklós kisfia kétszer is felültette Orbánt

Az egymilliomodikként honosított külhoni Lajkó Miklós és családja különleges megtiszteltetésben részesült: Orbán Viktor és Áder János jelenlétében esküdhetett. Az eseménynek meg is adták a módját, a teljes család felvonult, kezet fogtak Orbánnal, aki szokásához híven, a neki a kezét nyújtó asszonynak kézcsókot adott (najó, inkább csak egy fél kézcsókot), majd a család karban ülő kisfiának is nyújtotta a kezét, aki azonban láthatóan nem volt olyan lelkes kézfogó. Sebaj, Orbán később megpróbálta még egyszer, de amikor látta, hogy az sem fog menni, inkább gyorsan visszahúzta a kezét.

link Forrás

Hazajöhetne, nem tudom, mit keres az araboknál már! Volt ott eleget, jöjjön haza!

Orbán Viktor véletlen találkozása Dzsudzsák Balázzsal az utcán már klasszikus. Akkora lelkesedést ritkán látni a miniszterelnök arcán, mint amikor azt ecseteli a válogatott focistának, hogy igazán hazajöhetne már focizni Magyarországra. Majd támad egy hirtelen ötlete, és még az egyiptomi elnöknek is bemutatja.

link Forrás

Ha az év végén úgy vannak a számok, akkor emelek megint!

A miniszterelnök egyik leghíresebb videójában Orbán egy vidéken élő nyugdíjast, Bözsi nénit látogatja meg. Ebben minden benne van, amit Orbán videóiból látni érdemes: a miniszterelnök kormányzati autókkal vonul fel az özvegy háza előtt, végignézni Bözsi néni befőttes üvegeit és az állatait, majd nagy kegyesen megígéri, hogy ha úgy van, akkor év végén megint megemeli a nyugdíjakat. Az idős nő pedig teljesen odavan a korábbi, 1,6 százalékos emelésért is.

link Forrás

Jöjjön csak, bevesszük magát is a buliba!

Orbán a legjobban rendőröket és katonákat szeret szemrevételezni. Tavaly januárban például elment a magyar-szerb határra is, majd beült egy katonai melegedő-sátorba, és a kályháról rögtön tudni vélte, hogy régen olyan volt nekik is otthon, majd kikérdezte az egyik katonát, mit csinált a szolgálat előtt. Arra már nem igazán tudott mit mondani, amikor a katona közölte, hogy egyetemet végzett, csak nem tudott elhelyezkedni.

link Forrás

A felvezető autó csak útban van

2015 márciusában Orbán az esztergomi Suzuki-gyárba volt hivatalos. Akkoriban kezdték el gyártani Esztergomban az új Vitarát, a miniszterelnöknek pedig át kellett adnia az első darabot. Orbán nem viccelt, miután bevágták magukat a kocsiba a gyár igazgatójával, megkérdezte, „merre lehet itt menni”? Lesz egy kékszínű felvezető autó, válaszolták neki.

„Az csak útban van” – válaszolta Orbán, mire valaki megjegyezte, hogy a felvezető autót le kell tolni. „Le is nyomjuk” – nyugtázta a miniszterelnök, majd rálépett a gázra és elhajtott.

link Forrás

Jó napot, fiatalok!

Orbán 2014-ben elugrott Hatvanba, és megpróbált szót érteni néhány korcsolyázó gyerekkel. Elég nehezen ment neki, az általános iskolás gyerekeknek például jónapottal köszönt, és viszontlátással búcsúzott el tőlük.

link Forrás

Apám másról sem beszélt, csak hogy egyszer legyen egy Mercedese

Ha valahová, hát autóátadásokra szeret járni a miniszterelnök. És ha már ott van, akkor szeret beülni a kocsikba, és menni egy kört. 2014 decemberében a rendőrség kapott 385 Mercedes rendőrautót, a miniszterelnök pedig rögtön be is pattant egy fiatal rendőrnő mellé, hogy furikáztassa magát.

„Csak kösse be magát, maga csak azzal törődjön” – figyelmeztette a kicsit megszeppent rendőrt. „Nagyon jó, és most próbáljunk elindulni” – folytatta, miután kattant az öv.

link Forrás

Aztán faggatózott kicsit arról, hogyan jutott eszébe a törzsőrmesternek, hogy rendőrnek menjen (úgy látszik, ez sztenderd kérdés nála), majd magáról kezdett mesélni. „Nekünk egy Trabantunk volt” – mondta, aztán elmesélte, hogy apjának egy Mercedes volt az álma: „Az volt az álmok netovábbja”.

Mit tudok még mutatni? Valami izgalmasat? Most jövök rá, ez egy unalmas hely

A miniszterelnöki irodába volt, hogy diákcsoportot hívott meg látogatókba, de volt, hogy a saját felcsúti földijeit. Akiknek aztán mindenáron mutatni akart valami izgalmasat, de a saját családi fotóján kívül mást nem talált, úgyhogy inkább megmutatta a termet, ahol a kormányüléseket tartják.

link Forrás

Ott aztán még belefért egy poén arról, hogy ő nem miniszter, hanem ő a miniszterelnök.

link Forrás

Leültem a nagyapám helyére véletlenül, akkor kaptam egy taslit apámtól

Orbán az előző választási ciklusban is előszeretettel ugrott be a szavazóihoz, például a 20 gyerekes Lukács családhoz. Ahol aztán előszeretettel mesélt magáról, például, hogy ha rossz helyre ült az ebédnél, akkor taslit kapott az apjától.

link Forrás

Nyomja be az ajtót még egyszer!

Szintén az előző ciklusra volt jellemző az is, hogy Orbán, ha úgy volt, akkor napokon keresztül látogatta az ország katasztrófa sújtotta (például árvizes) területeit, ahol mindig mindent megtekintett, és rendben talált. A 2013-as nagy márciusi havazásban Pintérrel együtt autóztak az autópályán, amikor Orbán hirtelen úgy döntött, hogy ő felvesz két járókelőt a kisbuszába:

link Forrás

Majd a miniszterelnöki autó elmegy!

Orbán egyik legelső komolyabb haknija 2012-ben volt a nyírteleki Kedvesházban, ahol hátrányos helyzetű gyerekeket zárkóztatnak fel. A miniszterelnök lubickolt az ajándékokat hozó politikus szerepkörében, szerényen fogadta, hogy a helyi pedagógus elárulta neki, minden vágya volt vele pár szót beszélni, majd amikor el kellet ugrani két gyerekért már kiáltott is Jánosnak, a sofőrjének, hogy menjen el értük „a miniszterelnöki autóval”. Ja, és beleevett a pörköltalapba.

link Forrás

Ráadás: Jó lenne, ha kiszállnál a vonalból!

Igaz, ez a videó nem Orbán Viktor Facebookjáról van, hanem a Tv2 kamerája rögzítette a 4-es metró 2014-es átadásán, de nem lehet kihagyni. A vonatozásért láthatóan rajongó Orbán ugyanis rávetette magát a metrókocsi rádiójára, de aztán a vonal túlsó végéről nem azt kapta, amire számított. A beszélgetés csúcsa a vége, amikor a rádióközpontos már valószínűleg rájött, mi történt.

link Forrás

Ha valaki még ennél is többre kíváncsi, olvassa el Herczeg Márk tavalyi cikkét Orbán Viktor szokásairól!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.