Martin Schulz lemondott a külügyminiszterségről

külföld
2018 február 9., 12:45
comments 90

A saját pártja felől érkező nyomás miatt Martin Schulz mégsem vállalja a külügyminiszteri tisztséget Angela Merkel új kormányában. Schulz pénteken jelentette be, hogy lemond a pozícióról, és reméli, hogy ezzel lezárulnak a személyi viták az SPD-ben.

photo_camera Martin Schulz és Sigmar Gabriel Fotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

A Bild szerint a szociáldemokraták vezetése ultimátumot adott neki, mivel a párt tagsága elégedetlen volt amiatt, hogy Schulz korábban még azt ígérte, nem vállal szerepet Angela Merkel kormányában. Attól tartottak, hogy a vitatott személyi kérdések miatt a párttagság az egész koalíciós szerződést megvétózná.

A CDU/CSU és az SPD szerdán zárta le az újabb nagykoalícióról szóló tárgyalásokat. Az elsők között merül fel Schulz neve új külügyminiszterként. A német sajtó szerint Schulz megpuccsolásában az eddigi külügyminiszter, Sigmar Gabriel keze lehet, aki csütörtökön keményen kiosztotta a pártvezetés előtt. (Spiegel)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt