Martin Schulz lemondott a külügyminiszterségről

A saját pártja felől érkező nyomás miatt Martin Schulz mégsem vállalja a külügyminiszteri tisztséget Angela Merkel új kormányában. Schulz pénteken jelentette be, hogy lemond a pozícióról, és reméli, hogy ezzel lezárulnak a személyi viták az SPD-ben. 

Martin Schulz és Sigmar GabrielFotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

A Bild szerint a szociáldemokraták vezetése ultimátumot adott neki, mivel a párt tagsága elégedetlen volt amiatt, hogy Schulz korábban még azt ígérte, nem vállal szerepet Angela Merkel kormányában. Attól tartottak, hogy a vitatott személyi kérdések miatt a párttagság az egész koalíciós szerződést megvétózná. 

A CDU/CSU és az SPD szerdán zárta le az újabb nagykoalícióról szóló tárgyalásokat. Az elsők között merül fel Schulz neve új külügyminiszterként. A német sajtó szerint Schulz megpuccsolásában az eddigi külügyminiszter, Sigmar Gabriel keze lehet, aki csütörtökön keményen kiosztotta a pártvezetés előtt. (Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.