Farkas Flórián megtekintette a hugyagi varrodát

2018 február 9., péntek 8:47

A Lungo Drom, illetve helyi szövetségesei tizenkilenc megyében, összesen mintegy ezerháromszáz településen kampányolnak a következő időszakban, kiállva a jelenlegi kormány politikája mellett – mondta a Magyar Hírlapnak Farkas Flórián, a cigány szervezet elnöke. Így Farkas fogta is magát, és elsőként elment a Nógrád megyei Hugyagra, ahol Balla Mihály fideszes parlamenti képviselővel közösen megtekintette a Hugyagon létesített varrodát. A település lakosságának nyolcvan százaléka cigány származású, a varrodában húsz helyi és környékbeli dolgozik, fele részben romák.

Farkas Flórián röviden össze is foglalta, milyen kampány várható tőlük: szerinte a rendszerváltozás óta a legnagyobb téttel bíró választást tartják április 8-án, a voksoláson nem kevesebb dőlhet el, mint, hogy megmarad-e Magyarország olyannak, amilyen ma, vagy bevándorlóország lesz. Utóbbi pedig a magyar cigányság felzárkóztatását is veszélyezteti szerinte.

Nem felejtette el hozzátenni azt is, ha marad a Fidesz, folytatódnak a megkezdett projektek.

Farkas Flóriánnal kapcsolatban érdemes felidézni, hogy korábbi és jelenlegi ügyekben összesen öt nyomozás folyik a korábban általa vezetett Országos Roma Önkormányzat ellen. Szerinte azonban nem történt bűncselekmény, csak az általa elért sikerek fájnak az ellenzéknek, ezért támadják. (Magyar Hírlap)