"Ha a miniszterelnök médiatulajdonosokkal tárgyal, akkor a megbeszélés részleteit soha nem hozzuk nyilvánosságra"

POLITIKA
2018 február 9., 19:16
comments 79

A hivatalos találkozók előtti este Heinrich Pecinával, a Mediaworks volt tulajdonosával találkozott és tárgyalt Orbán Viktor múlt heti bécsi útján, derítette ki a Zoom.hu. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke akkor kérdésünkre, hogy miért tartották titokban a találkozót, azt válaszolta

„A miniszterelnök minden magyarországi médiatulajdonossal szívesen találkozik, ha találkozót kér. Találkozott az RTL tulajdonosi képviselőivel is, amikor kérték. Semmilyen találkozót nem tartunk titokban, ennek a megbeszélésnek a tényét is megerősítettük a Zoom.hu újságírójának.”

Csakhogy Pecina hivatalosan semmilyen magyarországi médiát nem tulajdonol. Ezért az RTL Klub Híradója megkereste ismét Havasit, árulja el, hogy mire gondolt a 444-nek küldött válaszában. A sajtófőnök nem válaszolt a kérdésre, helyette azt írta: 

ha a miniszterelnök médiatulajdonosokkal tárgyal, akkor a megbeszélés részleteit soha nem hozzák nyilvánosságra.

Majd Havasi odabökte: az RTL Klub vezetőivel is találkozott Orbán. Igaz, az RTL-ről lehet tudni, hogy kik a tulajdonosai. Az ügyről az RTL Híradója megkérdezte volna a miniszterelnököt is, de a pénteki szerb-magyar kormányzati tanácskozás utáni sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt