Már teszteli a Facebook a downvote-gombot

TECH
2018 február 09., 09:04
comments 36

Downvote-gombot tesztel a Facebook, írja a Techcrunch, én meg nem tudok nem hangosan röhögni ezen azok után, hogy mi baromságot össze nem hordott az elmúlt években Mark Zuckerberg a "tartalmas interakciókról", amiről szerinte közösségi oldalának szólnia kéne. A Facebook eddig mindig azt hangoztatta, hogy akolmeleg közeg akar lenni, ahol az emberek jól érzik magukat - ezért készül most arra, hogy kiirtsa mindenki newsfeedjéből a híreket, hogy helyette ezer éve nem látott általános iskolai barátai elmés megosztásait láthassa csak mindenki.

link Forrás

És hát mi lenne tartalmasabb interakció mások kommentjének leszavazásánál, ugye?

Összességében persze nem panaszkodom, személy szerint mindig is a block és az ignore volt a két kedvenc közösségi funkcióm, és a downvote ezeknek szellemi ikertestvére. A Facebook a Techcrunch érdeklődésére megerősítette a tesztüzemet, jelenleg pár nyilvános oldalon lehet kommenteket leszavazni.

A Facebook szerint az új gomb "könnyűsúlyú" eszköz lehet arra, hogy a felhasználók jelezzék a cégnek, ha egy kommentet problémásnak tartanak. "Nem diszlájk-gombot tesztelünk. Csak egy olyan megoldással kísérletezünk, amivel a felhasználók visszajelzést adhatnak a nyilvános oldalakon lévő kommentekről. A kísérlet csak maroknyi amerikai felhasználót érint". Vagyis ez alapján a cég továbbra se hajlandó engedni a nép követelésének, és nem rak diszlájk-gombot az oldalra.

A Techcrunch tesztje szerint a leszavazott komment elrejtődik, a felhasználó pedig több lehetőség közül választva megjelölheti, hogy miért nem tetszett neki az érintett komment. A lehetőségek között van a "sértő", a "félrevezető" és az is, hogy nem kapcsolódik a témához, vagyis "off topic".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.