Csapattársai lovát doppingolta a fifikás magyar díjugrató

sport
2018 február 09., 09:04
comments 63
Képünk illusztráció, a palesztin lóversenyszövetség gázai díjugrató bajnokságán készült 2018. február 8-án.
photo_camera Képünk illusztráció, a palesztin lóversenyszövetség gázai díjugrató bajnokságán készült 2018. február 8-án. Fotó: MUSTAFA HASSONA/Anadolu Agency

Doppinggal bukott meg két magyar versenyló egy göteborgi díjugratóversenyen. Az Európa-bajnokságot megelőző show előtt a magyar válogatott két díjugratója különös jeleket fedezett fel a lovakon, ezért ők maguk kezdeményezték, hogy vizsgálják meg az állatokat. Mindkét állat szervezetében Acepromazin nevű nyugtató hatású szert mutattak ki, ezért a versenyzők nem is indulhattak el a versenyen.

A magyar díjugratókat két szemtanú tisztázta minden gyanú alól. A szemtanúk látták, hogy a csapat tartalék versenyzője, ifj. T. L. egy almával és egy fecskendővel a kezében ólálkodott a lovak körül. A Blikk szerint a bizonyítékok mind arra utalnak, hogy ő gyógyszerezte be a lovakat. Valószínűleg így akarta elérni riválisai felfüggesztését, hogy bekerülhessen a csapatba.

Ifj. T. L.-t felfüggesztették, és vizsgálják, hogy más lovakat is begyógyszerezett-e, vagy más módon is próbálta-e szabotálni riválisait. (Equnews via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.