A megnyitóünnepség alatt feltörték a téli olimpia szervezőbizottságának hálózatát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A phjongcshangi téli olimpia szervezőbizottsága szombaton közölte: hackertámadás érte a hálózatukat a megnyitóünnepség idején. A Mashable beszámolója szerint a behatolás zavart okozott a digitális tévé adásában. A nagyobb károkozás megakadályozása miatt több szervert azonnal leállítottak, így nem egy időre nem volt elérhető a téli játékok hivatalos oldala mellett az online jegykezelés sem. A teljes informatikai rendszert csak szombat reggelre tudták újra üzembe állítani. A szervezők szerint a hackerek

csak nem fontos szerverekbe jutottak be, azokba is csak néhány órára. Sem a sportolók, sem a látogatók biztonsága nem volt veszélyben.

A dél-koreai hatóságok rendkívüli bizottságot állítottak fel az eset kivizsgálására. 


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.