A megnyitóünnepség alatt feltörték a téli olimpia szervezőbizottságának hálózatát

A phjongcshangi téli olimpia szervezőbizottsága szombaton közölte: hackertámadás érte a hálózatukat a megnyitóünnepség idején. A Mashable beszámolója szerint a behatolás zavart okozott a digitális tévé adásában. A nagyobb károkozás megakadályozása miatt több szervert azonnal leállítottak, így nem egy időre nem volt elérhető a téli játékok hivatalos oldala mellett az online jegykezelés sem. A teljes informatikai rendszert csak szombat reggelre tudták újra üzembe állítani. A szervezők szerint a hackerek

csak nem fontos szerverekbe jutottak be, azokba is csak néhány órára. Sem a sportolók, sem a látogatók biztonsága nem volt veszélyben.

A dél-koreai hatóságok rendkívüli bizottságot állítottak fel az eset kivizsgálására. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.