Egykor az egész internet rajta röhögött, most rakétát fejlesztett Elon Musknak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az utóbbi évek legnagyobb űreseménye volt a Falcon Heavy fellövése február elején, és mint kiderült, a sikeres starthoz nagyban hozzájárult a korai internet egyik legismertebb mémarca is.

A Space-X stábjában dolgozik ugyanis 2014 óta a lengyel szoftverfejlesztő, Tomasz Czajka, aki elsősorban az irányítórendszer fejlesztésében vett részt. Korábban hat éven át dolgozott a Google-nél, számos matematikai versenyen vett részt. Egyetemre még Varsóba járt, utána került át az Egyesült Államokba. 

Tomek ma

Czajka neve eddig valószínűleg keveseknek csengett ismerősen, a fiatalkori arca viszont annál többeknek lehetett meg. 1997-ben készült még egy fotó, amin három tanulótársával éppen egy matematikai táborban vesznek részt Zwardoń városában. És a fénykép később óriási internetkedvenc lett, szinte az első mémek egyike, világszerte ezzel illusztrálták a 'kockákat' a legkülönfélébb viccekben meg posztokban. 

Tomek balról a második, kék pulóverben

(Gazeta.pl, BussinesInsider)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.