Egykor az egész internet rajta röhögött, most rakétát fejlesztett Elon Musknak

Az utóbbi évek legnagyobb űreseménye volt a Falcon Heavy fellövése február elején, és mint kiderült, a sikeres starthoz nagyban hozzájárult a korai internet egyik legismertebb mémarca is.

A Space-X stábjában dolgozik ugyanis 2014 óta a lengyel szoftverfejlesztő, Tomasz Czajka, aki elsősorban az irányítórendszer fejlesztésében vett részt. Korábban hat éven át dolgozott a Google-nél, számos matematikai versenyen vett részt. Egyetemre még Varsóba járt, utána került át az Egyesült Államokba. 

Tomek ma

Czajka neve eddig valószínűleg keveseknek csengett ismerősen, a fiatalkori arca viszont annál többeknek lehetett meg. 1997-ben készült még egy fotó, amin három tanulótársával éppen egy matematikai táborban vesznek részt Zwardoń városában. És a fénykép később óriási internetkedvenc lett, szinte az első mémek egyike, világszerte ezzel illusztrálták a 'kockákat' a legkülönfélébb viccekben meg posztokban. 

Tomek balról a második, kék pulóverben

(Gazeta.pl, BussinesInsider)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.