Garancsi 2017 októberében alapított egy céget, azzal megvett egy másikat, és most beesett hozzájuk egy 466 milliós megbízás a Mávtól

politika
2018 február 10., 07:02
comments 89

A napi.hu számolt be róla a Közbeszerzési Értesítő alapján, hogy egyedüli ajánlattevőként, az eredetileg becsült nettó 290 millió forint helyett végül jóval olcsóbban (:DDD csak vicceltünk), szóval 466 millió forintért Garancsi István cége, a G4S Készpénzlogisztikai Kft. szállíthatja a vasúti pénztárak bevételét. A szerződés egy évre szól, de alkalomadtán egy további évre meghosszabbítható.

Mint a cikk írja, a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. ajánlata külön kezelte Kelet- és Nyugat-Magyarországot: a keleti országrészben 120 pénztárból kell elszállítani a bevételt, majd feldolgozni a bankjegyeket és a pénzt, összesen 94200 alkalommal, míg nyugaton 60 helyről, összesen 41 ezer alkalommal.

A feladatra eleve csak az Orbán Viktorral kifejezetten jó kapcsolatban lévő Garancsi új cége tett ajánlatot. Mint a lap írja, a G4S Készpénzlogisztikai Kft. tulajdonosa a G4S International Holding Ltd., amelynek anyacégétől nemrég vette meg a hazai biztonságtechnikai érdekeltségeit a GaranSec Zrt. Az utóbbi céget Garancsi 2017 októberében alapította.

Korábban a G7 írt arról, hogy mára az a helyzet alakult ki, hogy az egész magyar készpénzforgalmat kormányközeli cégek irányíthatják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.