Garancsi 2017 októberében alapított egy céget, azzal megvett egy másikat, és most beesett hozzájuk egy 466 milliós megbízás a Mávtól

A napi.hu számolt be róla a Közbeszerzési Értesítő alapján, hogy egyedüli ajánlattevőként, az eredetileg becsült nettó 290 millió forint helyett végül jóval olcsóbban (:DDD csak vicceltünk), szóval 466 millió forintért Garancsi István cége, a G4S Készpénzlogisztikai Kft. szállíthatja a vasúti pénztárak bevételét. A szerződés egy évre szól, de alkalomadtán egy további évre meghosszabbítható. 

Mint a cikk írja, a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. ajánlata külön kezelte Kelet- és Nyugat-Magyarországot: a keleti országrészben 120 pénztárból kell elszállítani a bevételt, majd feldolgozni a bankjegyeket és a pénzt, összesen 94200 alkalommal, míg nyugaton 60 helyről, összesen 41 ezer alkalommal. 

A feladatra eleve csak az Orbán Viktorral kifejezetten jó kapcsolatban lévő Garancsi új cége tett ajánlatot. Mint a lap írja, a G4S Készpénzlogisztikai Kft. tulajdonosa a G4S International Holding Ltd., amelynek anyacégétől nemrég vette meg a hazai biztonságtechnikai érdekeltségeit a GaranSec Zrt. Az utóbbi céget Garancsi 2017 októberében alapította.  

Korábban a G7 írt arról, hogy mára az a helyzet alakult ki, hogy az egész magyar készpénzforgalmat kormányközeli cégek irányíthatják