Már ki is hallgatták a nyírcsaholyi postást, aki hirtelen ötlettől vezérelve Bécsbe ment a rábízott több százezer forinttal

bűnügy
2018 február 10., 07:22
comments 90

A Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai sikkasztás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták K. Gyula paposi lakost, írja a police.hu

A Nyírcsaholyban postai alkalmazottként dolgozó férfi a rábízott néhány százezer forint készpénzzel távozott ismeretlen helyre 2018. február 6-án. A körözött férfi elfogására azután került sor, hogy az egyik rokonaként bemutatkozó nő telefonon bejelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra. Az asszony elmondta, hogy a férfi felvette vele a kapcsolatot és közölte, hogy külföldön van és egy Bécsből érkező vonattal tér haza, amely a mosonmagyaróvári vasútállomásra érkezik 2018. február 9-én reggel. 

A rendőrök a vasútállomásra mentek, ahol a bejelentés valósnak bizonyult.  

A rendőrök K. Gyulát elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A gyanúsított kihallgatása alatt a bűncselekmény elkövetését elismerte, elmondása szerint tettét hirtelen ötlettől vezérelve követte el. K. Gyula megmutatta a rendőröknek azt a mátészalkai helyet, ahová elrejtette az üres postai pénztárcát.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé, K. Gyula előzetes letartóztatásának indítványozására. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.