Tökéletes Bödőcs-paródiát készített a Fidesz képviselője egy erdélyi böllérfesztiválról: nincsen mindig karácsony, nincsen mindig disznóvágás

2018 február 11., vasárnap 11:59
473

Ha egy parodista pörögne állandóan azon, hogy a magyar politikusok gondolatai akkor is csak a hurka-kolbász-pálinka tengelyén mozognak, ha a sorosozás helyett mondjuk a nemzeti hagyományok és kultúra fontosságáról szónokolnak, valószínűleg sokan túl leegyszerűsítőnek éreznék.

De Boldog István fideszes képviselő most megmutatta, hogy nincs ezen mit leegyszerűsíteni, és olyan vizuális bombával jelentkezett a X. Csíkcsicsói Nemzetközi Böllérfesztiválról, amiről Bödőcs Tibor is csak álmodni tudna. 

A videó az országgyűlési képviselő csíkcsicsói beszédét mutatja be, amiben még viszonylag absztrakt módon beszél a hagyományok, a nyelv és a kultúra megőrzéséről, de a hibátlan ritmusban megvágott videó a mindenki számára kézzelfoghatóvá teszi a hallott szöveget. 

Mi magyarok itt, a Kárpát-medencében vagyunk otthon, és itt is akarunk maradni. Azt gondolom, hogy ennek az egyik legfontosabb feltétele, hogy a hagyományainkat, a nyelvünket, a kultúránkat őrizzük.

Tudják, az az igazság, hogy nincsen mindig karácsony, nincsen mindig disznóvágás, de mindig lesz magyar nyelv, magyar kultúra. Mindig lesznek, akik ápolni, és építeni fogják a nemzetünket.

Mindig azért dolgozom, és azért dolgozunk nagyon sokan, hogy ez így legyen még ezer év múlva is.

Mert hiszek abban, hogy ezer esztendő múlva is a magyar nyelv lesz a legmeghatározóbb nyelv a Kárpát-medencében, a magyar nemzet fogja vezetni ezt a medencét. Mert azért vagyunk mi magyarok, hogy ezt megtegyük. Ezért hozott ide bennünket az Úristen, és ezért hoztak ide bennünket az őseink Attilától Árpádon keresztül, mindig a történelem során.

Köszönöm, hogy meghallgattak.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt