Amerikai és brit kormányzati oldalakra telepítettek kriptovalutabányász vírust

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Összesen 4200 weboldalt, köztük amerikai és brit kormányzati oldalakat fertőztek meg vasárnap egy, kriptovaluták bányászására átalakított szoftverrel, jelentette a Reuters a The Register cikke alapján. A weboldalakat a Browseloud nevű böngészőkiegészítő rosszindulatúan átalakított változatával fertőzték meg. A Browsealoud amúgy nagyon hasznos program a látáskárosultaknak: felolvassa az írott tartalmakat.

Az átalakított verziója viszont titokban blockchainek hitelesítésére, vagy ahogy a köznyelvben hívják, bányászatra kezdte használni a megfertőzött weboldalakat felkeresők gépeit.

A Browsealoud fejlesztője, a Texthelp végül lekapcsolta a szolgáltatást.

A Register szerint mostanában egyre gyakoribbak az ilyen támadások, egyre több hacker fejleszt olyan vírusokat, amikkel kriptovaluták bányászatára tudják rávenni a megfertőzött gépeket.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.