Amerikai és brit kormányzati oldalakra telepítettek kriptovalutabányász vírust

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Összesen 4200 weboldalt, köztük amerikai és brit kormányzati oldalakat fertőztek meg vasárnap egy, kriptovaluták bányászására átalakított szoftverrel, jelentette a Reuters a The Register cikke alapján. A weboldalakat a Browseloud nevű böngészőkiegészítő rosszindulatúan átalakított változatával fertőzték meg. A Browsealoud amúgy nagyon hasznos program a látáskárosultaknak: felolvassa az írott tartalmakat.

Az átalakított verziója viszont titokban blockchainek hitelesítésére, vagy ahogy a köznyelvben hívják, bányászatra kezdte használni a megfertőzött weboldalakat felkeresők gépeit.

A Browsealoud fejlesztője, a Texthelp végül lekapcsolta a szolgáltatást.

A Register szerint mostanában egyre gyakoribbak az ilyen támadások, egyre több hacker fejleszt olyan vírusokat, amikkel kriptovaluták bányászatára tudják rávenni a megfertőzött gépeket.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.