Amerikai és brit kormányzati oldalakra telepítettek kriptovalutabányász vírust

Összesen 4200 weboldalt, köztük amerikai és brit kormányzati oldalakat fertőztek meg vasárnap egy, kriptovaluták bányászására átalakított szoftverrel, jelentette a Reuters a The Register cikke alapján. A weboldalakat a Browseloud nevű böngészőkiegészítő rosszindulatúan átalakított változatával fertőzték meg. A Browsealoud amúgy nagyon hasznos program a látáskárosultaknak: felolvassa az írott tartalmakat.

Az átalakított verziója viszont titokban blockchainek hitelesítésére, vagy ahogy a köznyelvben hívják, bányászatra kezdte használni a megfertőzött weboldalakat felkeresők gépeit.

A Browsealoud fejlesztője, a Texthelp végül lekapcsolta a szolgáltatást.

A Register szerint mostanában egyre gyakoribbak az ilyen támadások, egyre több hacker fejleszt olyan vírusokat, amikkel kriptovaluták bányászatára tudják rávenni a megfertőzött gépeket.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.