Az orosz hatóságok lekapcsolják Navalnij honlapját, ha nem szedi le a tényfeltáró videóját

Hétvégén írtunk arról a bombasztikus videóról, amiben az orosz ellenzék legismertebb alakja, Alekszej Navalnij elmeséli egy Násztya Ribka nevű hölgy történetét. Az eszkortlányra akkor figyelt fel Navalnij csapata, mikor egy Putyin-párti bulvártévé kameráinak kíséretében betörtek az irodájukba, majd Násztya megfenyegette az ellenzéki politikust, hogy megdugja, a videót pedig feltölti a netre.

A YouTube-on eddig majdnem 4 milliószor elindított videó innen jut el addig, hogy 

az orosz miniszterelnök-helyettest egy prostituáltakkal megrakott luxusjachton megvesztegette egy orosz oligarcha. A két férfi most kiderült szoros kapcsolata pedig még egyértelműbbé teszi a Trump-kampány és az oroszok közti összejátszást.  

Elég jó sztori, tudom ajánlani.

Putyinnak azonban kevésbé tetszhetett, mert az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) tiltólistára tette Navalnij weboldalát a hétvégén. Ennek elérhetőségét blokkolni fogják Oroszországban, ha a kifogásolt anyagot három napon belül nem távolítják el róla. Navalnij alapítványának ügyvédje azt nyilatkozta, hogy bíróságon támadják meg a döntést. (MTI, ABC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.