Tarlós: Ha a taxisok árat akarnak emelni, nem fogjuk megakadályozni

Bár már tartanak az egyeztetések, a főpolgármesteri hivatal az utolsó pillanatban arra kéri a taxisokat, hogy

döntsék el egymás közt, hogy kik képviselik őket, és kiket hatalmaznak fel tárgyalásokat folytatni, és megállapodni a nevükben.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett közleményben felteszik a kérdést, hogy

a taxisok fenntartják-e a tarifaemeléssel kapcsolatos kérésüket, melyet az eddig tárgyaló képviselőik kezdeményeztek, és nem a főváros?

A tarifaemelés nem érdeke és nem célja a fővárosnak, írják Tarlósék, azt "csupán a taxisok kockázatának tekinti", de

"ha a taxisok ragaszkodnak hozzá, nem kívánja megakadályozni."

Az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán legutóbb január végén mondta azt, hogy még lesz néhány egyeztetés, de "akár áprilistól jöhet egy elviselhető és józan mértékű tarifaemelés." A jelenlegi árak 10-15 százalékos emelését az érdekvédelmi vezető a dráguló szakszervízekkel és az emelkedő biztosítási díjakkal indokolta. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.