Tarlós: Ha a taxisok árat akarnak emelni, nem fogjuk megakadályozni

Budapest
2018 február 12., 15:34
comments 163

Bár már tartanak az egyeztetések, a főpolgármesteri hivatal az utolsó pillanatban arra kéri a taxisokat, hogy

döntsék el egymás közt, hogy kik képviselik őket, és kiket hatalmaznak fel tárgyalásokat folytatni, és megállapodni a nevükben.

A Tarlós István főpolgármester és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett közleményben felteszik a kérdést, hogy

a taxisok fenntartják-e a tarifaemeléssel kapcsolatos kérésüket, melyet az eddig tárgyaló képviselőik kezdeményeztek, és nem a főváros?

A tarifaemelés nem érdeke és nem célja a fővárosnak, írják Tarlósék, azt "csupán a taxisok kockázatának tekinti", de

"ha a taxisok ragaszkodnak hozzá, nem kívánja megakadályozni."

Az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán legutóbb január végén mondta azt, hogy még lesz néhány egyeztetés, de "akár áprilistól jöhet egy elviselhető és józan mértékű tarifaemelés." A jelenlegi árak 10-15 százalékos emelését az érdekvédelmi vezető a dráguló szakszervízekkel és az emelkedő biztosítási díjakkal indokolta. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.