A Snapchat meglépte, amit a Facebook is tervez, és már százezrek tiltakoznak ellene

INTERNET
2018 február 13., 06:01
comments 72

Eddig már több mint 600 ezren írták alá azt az online petíciót, ami a Snapchat új frissítése ellen tiltakozik. A Snapchaten rövid videókat és képeket küldhetünk egymásnak, amik 24 óra után eltűnnek. A képküldő app a múlt heti újításával ugyanúgy szétválasztotta a médiatartalmakat az ismerőseink posztjaitól, ahogy azt egyébként a Facebook is tervezi.

A frissítés eltávolítását követelő petíciót egy ausztrál felhasználó indította el a Change.org-on. A hozzá csatolt kiáltvány szerint az újítás semmivel sem tette könnyebbé az alkalmazás használatát, sőt bizonyos részei még rosszabbak is lettek, mivel egyszerűen nem találják azokat a story-kat, amit szeretnének. Néhányan azt is észrevették, hogy az automatikus frissítés miatt elvesztek az archivált adataik.

photo_camera Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto

A tiltakozás ellenére a Snapchat üzemeltetői egyelőre nem tervezik, hogy visszavonják a frissítést. A Snap Inc. szóvivője azt mondta, egy ekkora újításnál egy kis időbe telik, amíg megszokják, de remélik, hogy a felhasználók közössége aztán még élvezni is fogja. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.