A Snapchat meglépte, amit a Facebook is tervez, és már százezrek tiltakoznak ellene

INTERNET
2018 február 13., 6:01
comments 72

Eddig már több mint 600 ezren írták alá azt az online petíciót, ami a Snapchat új frissítése ellen tiltakozik. A Snapchaten rövid videókat és képeket küldhetünk egymásnak, amik 24 óra után eltűnnek. A képküldő app a múlt heti újításával ugyanúgy szétválasztotta a médiatartalmakat az ismerőseink posztjaitól, ahogy azt egyébként a Facebook is tervezi.

A frissítés eltávolítását követelő petíciót egy ausztrál felhasználó indította el a Change.org-on. A hozzá csatolt kiáltvány szerint az újítás semmivel sem tette könnyebbé az alkalmazás használatát, sőt bizonyos részei még rosszabbak is lettek, mivel egyszerűen nem találják azokat a story-kat, amit szeretnének. Néhányan azt is észrevették, hogy az automatikus frissítés miatt elvesztek az archivált adataik.

photo_camera Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto

A tiltakozás ellenére a Snapchat üzemeltetői egyelőre nem tervezik, hogy visszavonják a frissítést. A Snap Inc. szóvivője azt mondta, egy ekkora újításnál egy kis időbe telik, amíg megszokják, de remélik, hogy a felhasználók közössége aztán még élvezni is fogja. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt