Az életért küzdött a magyar síelő az olimpia szlalompályáján

téli olimpia
2018 február 13., 09:03
comments 80

A viharos időjárás miatt el kellett halasztani a  férfi lesiklást és a női óriás-műlesiklást, de ma végre megtartották az első alpesi versenyeket a téli olimpián. A férfi kombonációban két magyar is indult, a horvát származású, korábbi három olimpián is horvátként, most már magyarként versenyező Samsal Dalibor és Kékesi Márton. 

photo_camera Kékesi Márton a célban Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Lesiklásban a szlalomspecialista Samsal Dalibor az MTI híre szerint óvatos menetet produkált, de Kékesi Márton se engedte annyira a léceit, ráadásul a cél előtti ugratónál kissé meg is billent a levegőben. Előbbi közel hat, utóbbi majdnem hét másodperccel maradt el a legjobbtól, Thomas Dressentől. A 65 fős mezőnyben Samsal Dalibor 60., Kékesi Márton pedig 62. volt a műlesiklás előtt. 

"Lehetett volna jobb is" - értékelt Stark Márton, az alpesi sízők szövetségi kapitánya az első kör után, de Dalibor azt nyilatkozta, hogy rendben volt a futás, Kékesi sem volt elégedetlen, azt mondta: "Az edzésen nyolc másodperccel maradtam el az elsőtől, szóval sikerült javítanom". Ő lesiklásban nagyon sok pozíciót szeretett volna javítani, mivel a szlalompálya egyrészt technikás, másrészt rendkívül jeges, így szerinte nagyon sokan kiesnek majd a lesikló specialisták közül. 

A szlalomban tényleg javítottak, sokan visszaléptek vagy kiestek. A magyarok közül Samsal Dalibor az MTI szerint egy egészen jó, míg Kékesi Márton hektikus futamot produkált, előbbi négy, utóbbi két versenyzőt előzött meg a második futamban összesítésben.

"Elégedett vagyok, mert a körülményekhez képest jól sikerült a második futam. A pálya jeges volt, emiatt kádak alakultak ki a kapuknál, nem lehetett jobban menni" - értékelt Dalibor.

"Az életemért küzdöttem. Hatalmasakat mentettem, nem egyszer, hanem legalább háromszor. Csoda, hogy pályán maradtam és nem estem ki. Persze így értékes másodperceket vesztettem. Ha nem hibázok, akkor az eredeti céloknak megfelelően 30. hely közelében lehettem volna" - mondta Kékesi Márton.

photo_camera Kékeis Márton a pályán küzd Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Samsal Dalibor 32., míg Kékesi Márton 35. lett. 

A versenyt a jelenlegi legjobb férfi alpesi síző, az osztrák Marcel Hirscher nyerte, akinek olimpiai aranyérme még nem volt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.