Most már hivatalos: David Cornsteint jelöli budapesti nagykövetnek Trump

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Donald Trump amerikai elnök David B. Cornstein New York-i üzletembert készül az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének jelölni - olvasható a Fehér Ház honlapján. A jelöltekre persze még szenátusi meghallgatás vár, Budapestre csak ezután érkezik majd az új nagykövet.

Sheila és David Cornstein egy New York-i gálán 2014-benFotó: Andrew Toth/AFP

Miután a Magyar Idők megszellőztette, hogy Cornstein lehet a kiválasztott, írtunk már róla röviden. 1938-ban született New Yorkban, diplomáciai feladatot eddig sohasem látott el, ennyiben hasonlít elődjére, Colleen Bellre.

Elsősorban üzletember, a nagy ötlete az volt, hogy elsőként kezdett ékszereket árulni hipermarketekben, egészen pontosan összehozta az áruházláncokat a nagyobb ékszermárkák gyártóival. A politikához annyi köze volt, hogy a republikánus párt New York-i, mérsékelten konzervatív zsidó szárnyának egyik hangadójaként tartották számon, Rudy Giuliani polgármestersége idején pedig egy ideig ő vezette New York-ban az illegális szerencsejátékok elleni hivatalt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.