Most már hivatalos: David Cornsteint jelöli budapesti nagykövetnek Trump

POLITIKA
2018 február 13., 22:12
comments 129

Donald Trump amerikai elnök David B. Cornstein New York-i üzletembert készül az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének jelölni - olvasható a Fehér Ház honlapján. A jelöltekre persze még szenátusi meghallgatás vár, Budapestre csak ezután érkezik majd az új nagykövet.

Sheila és David Cornstein egy New York-i gálán 2014-ben
photo_camera Sheila és David Cornstein egy New York-i gálán 2014-ben Fotó: Andrew Toth/AFP

Miután a Magyar Idők megszellőztette, hogy Cornstein lehet a kiválasztott, írtunk már róla röviden. 1938-ban született New Yorkban, diplomáciai feladatot eddig sohasem látott el, ennyiben hasonlít elődjére, Colleen Bellre.

Elsősorban üzletember, a nagy ötlete az volt, hogy elsőként kezdett ékszereket árulni hipermarketekben, egészen pontosan összehozta az áruházláncokat a nagyobb ékszermárkák gyártóival. A politikához annyi köze volt, hogy a republikánus párt New York-i, mérsékelten konzervatív zsidó szárnyának egyik hangadójaként tartották számon, Rudy Giuliani polgármestersége idején pedig egy ideig ő vezette New York-ban az illegális szerencsejátékok elleni hivatalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.