Neoreneszánsz festmény: egy offshore tulajdonú köztéri reklámcég alkalmazottja a "Goebbels likes this" feliratot kaparja le a kormány sorosozós reklámjáról Budapesten

2018 február 13., kedd 9:30
44

Ez a műelemzés nagy évtizede. Az itt látható felvételt X. van Y. olvasónk készítette a budapesti utcán. A jövő művészettörténészei a mi halálunk után sok-sok évvel törthetik majd a fejüket, hogy pontosan mit is látnak. 

Mi azonban még nem haltunk meg, ezért pontosan tudjuk, hogy mi ez: X. van Y. felvétele azt a pillanatot ábrázolja, amikor a Man szigetén bejegyzett Copthorne Trading nevű offshore cég és a luxemburgi, szintén offshore Opticorp S.A. tulajdonában lévő, Mediacontact nevű közterületi reklámcég embere éppen eltávolít egy "Goebbels likes this" feliratot a kormány átláthatalan pénzügyi-politikai kavarásokkal vádolt ellenfele, Soros György üzletember elleni propagandakampány egyik plakátjáról. 

A HVG egy 2013-as cikke szerint a Mediacontact korábban annak a Somogyi Miklósnak volt az érdekeltsége, aki a NER-kedvenc médiügynökség, az IMG Group alapítója is. És hogy változnak az idők: 2005-ben még arról írt az Index, hogy a főváros gyakorlatilag eltörölte a telefonfülkéken elhelyezett reklámok közterület-használati díját, miközben a fülkék reklámfelületeit a Mediacontact szerezte meg. Az ellenzéki Fidesz támadta a Mediacontact szerződését, mivel fő finanszírozójuknak, Simicska Lajosnak is fájt a foga a fülkékre, mire Somogyi azt nyilatkozta, hogy

a Mahirnek és a jobboldalnak egyszerűen csak savanyú a szőlő.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt