Neoreneszánsz festmény: egy offshore tulajdonú köztéri reklámcég alkalmazottja a "Goebbels likes this" feliratot kaparja le a kormány sorosozós reklámjáról Budapesten

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ez a műelemzés nagy évtizede. Az itt látható felvételt X. van Y. olvasónk készítette a budapesti utcán. A jövő művészettörténészei a mi halálunk után sok-sok évvel törthetik majd a fejüket, hogy pontosan mit is látnak. 

Mi azonban még nem haltunk meg, ezért pontosan tudjuk, hogy mi ez: X. van Y. felvétele azt a pillanatot ábrázolja, amikor a Man szigetén bejegyzett Copthorne Trading nevű offshore cég és a luxemburgi, szintén offshore Opticorp S.A. tulajdonában lévő, Mediacontact nevű közterületi reklámcég embere éppen eltávolít egy "Goebbels likes this" feliratot a kormány átláthatalan pénzügyi-politikai kavarásokkal vádolt ellenfele, Soros György üzletember elleni propagandakampány egyik plakátjáról. 

A HVG egy 2013-as cikke szerint a Mediacontact korábban annak a Somogyi Miklósnak volt az érdekeltsége, aki a NER-kedvenc médiügynökség, az IMG Group alapítója is. És hogy változnak az idők: 2005-ben még arról írt az Index, hogy a főváros gyakorlatilag eltörölte a telefonfülkéken elhelyezett reklámok közterület-használati díját, miközben a fülkék reklámfelületeit a Mediacontact szerezte meg. Az ellenzéki Fidesz támadta a Mediacontact szerződését, mivel fő finanszírozójuknak, Simicska Lajosnak is fájt a foga a fülkékre, mire Somogyi azt nyilatkozta, hogy

a Mahirnek és a jobboldalnak egyszerűen csak savanyú a szőlő.


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.