Orbánnak sajnos pont megint külföldi programja lett, amikor a menekültek befogadásáról kérdezhették volna a Parlamentben

A Hír TV ír arról, hogy az ellenzéki képviselők megint nem kérdezhetik majd Orbán Viktort a Parlamentben. Hétfőn kezdődik a választások előtti utolsó ülésszak, és vélhetően kérdezték volna Orbánt arról a 2300 menekültről, akiket a menekültellenes propaganda csúcsra járatása közben fogadott be az állam, de a magyar miniszterelnök Bulgáriába utazik, ahol Bojko Boriszov miniszterelnökkel találkozik majd az osztrák kancellár, Sebastian Kurz társaságában. 

Január végén, a menekültekről szóló rendkívüli parlamenti ülés idején Orbán Viktor pedig éppen Bécsbe utazott Kurzhoz. Pedig mint Lázár János egy kormányinfón szóba is hozta, a diplomáciai szokásjog alapján az új osztrák kancellárnak kellett volna előbb Budapestre látogatnia, de mint osztrák források nyilatkozták, Orbánék hiába próbálták meg Magyarországra hívni Kurzot, nem jártak sikerrel. Így Orbán jelentkezett be, és vonatozott el Bécsbe januárban. 

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.