A rendőrök a NAV-eljárást biztosítják a szcientológusok központjánál

bűnügy
2018 február 15., 14:02
comments 65

A Készenléti Rendőrség járőrei a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérésére a NAV által folytatott eljárás biztosítási feladatát látják el a Magyarországi Szcientológia Egyház budapesti központjánál – közölte a rendőrség az MTI-vel. Az ORFK kommunikációs szolgálata arra reagált, hogy sajtóhírek szerint a rendőrök csütörtök reggel megint kimentek a szcientológiai egyház XIII. kerületi, Váci úti székházához.

A hirado.hu január 2-án a földhivatali bejegyzésre hivatkozva számolt be arról, hogy a NAV zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanját. A közmédia emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai tavaly októberben tartottak házkutatást a szcientológusok Váci úti központjában, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az „egyház” tagjai voltak, vagy máshogy kapcsolatba kerültek a hivatalos egyházként el nem ismert „szektariánus csoportosulással”. Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.