Az Echo TV letiltatta a 444 videóját a diáktüntetőkről

INTERNET
2018 február 15., 12:13
comments 294

Az Echo tévé igyekszik eltüntetni még az emlékét is annak az interjúnak, amit Velkovics Vilmos készített Kálló Dániellel, a Független Diákparlament elnökével.

Először saját Youtube-csatornájukról, és honlapjukról tüntették el a felvételt, aztán elkezdték leszedetni a Youtube-ról azokat a videókat is, amik valamilyen formában feldolgozzák ezt az adást.

Így a Bug TV nevű ügynökségen keresztül szerzői jogokra hivatkozva letiltatták a 444 videóját is a diáktüntetésekről, amiben részletek szerepelnek ebből az adásból. Videónk Facebookon továbbra is elérhető:

link Forrás

De letiltatták azt a paródiavideót is, amiben egy Echo tévés Orbán-interjúval vágták össze Velkovics Vilmos kérdéseit. Ez is elérhető még Facebookon:

link Forrás

Sőt, az interjú körül akkora volt az érdeklődés, hogy egy felhasználó külön is feltöltötte: ezt is letiltották.

photo_camera A Facebook-poszt, ami egy törölt tartalomhoz vezet.

Az interjú megítélésében erős fordulat történhetett a kormánymédián belül. A felvétel január 18-án készült, akkor még kiposztolták az adást Facebookra is, sőt, Schmidt Mária lapja, a Figyelő részletesen írt a tartalmáról, és nem tűnt, hogy bajuk lett volna vele, sőt.

„Velkovics Vilmos ezek után idézett a felhívás szövegéből, majd arra kérte a fiatalembert, rakja már rendbe az egyik nyelvtanilag keszekusza mondatot. Szegény Kálló Dávid (valójában Dániel) hirtelen nem értette, hogy mit is kellene ezen magyarázni, valószínűleg szerette volna az előre átgondolt mondandóját elmondani” - írták többek között.

Február másodikán aztán megjelent a videónk a diáktüntetésekről, amit 140 ezer megtekintés után tiltottak le. Azóta próbálják mindenhonnan eltüntetni a felvételt. Levélben kerestük az Echo tévét, hogy miért törölték le saját videójukat, erre nem kaptunk választ. Panaszunkat elküldtük a Youtube-hoz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.