Az Echo TV letiltatta a 444 videóját a diáktüntetőkről

Az Echo tévé igyekszik eltüntetni még az emlékét is annak az interjúnak, amit Velkovics Vilmos készített Kálló Dániellel, a Független Diákparlament elnökével.

Először saját Youtube-csatornájukról, és honlapjukról tüntették el a felvételt, aztán elkezdték leszedetni a Youtube-ról azokat a videókat is, amik valamilyen formában feldolgozzák ezt az adást.

Így a Bug TV nevű ügynökségen keresztül szerzői jogokra hivatkozva letiltatták a 444 videóját is a diáktüntetésekről, amiben részletek szerepelnek ebből az adásból. Videónk Facebookon továbbra is elérhető:

De letiltatták azt a paródiavideót is, amiben egy Echo tévés Orbán-interjúval vágták össze Velkovics Vilmos kérdéseit. Ez is elérhető még Facebookon:

Sőt, az interjú körül akkora volt az érdeklődés, hogy egy felhasználó külön is feltöltötte: ezt is letiltották.

A Facebook-poszt, ami egy törölt tartalomhoz vezet.

Az interjú megítélésében erős fordulat történhetett a kormánymédián belül. A felvétel január 18-án készült, akkor még kiposztolták az adást Facebookra is, sőt, Schmidt Mária lapja, a Figyelő részletesen írt a tartalmáról, és nem tűnt, hogy bajuk lett volna vele, sőt.

„Velkovics Vilmos ezek után idézett a felhívás szövegéből, majd arra kérte a fiatalembert, rakja már rendbe az egyik nyelvtanilag keszekusza mondatot. Szegény Kálló Dávid (valójában Dániel) hirtelen nem értette, hogy mit is kellene ezen magyarázni, valószínűleg szerette volna az előre átgondolt mondandóját elmondani” - írták többek között.

Február másodikán aztán megjelent a videónk a diáktüntetésekről, amit 140 ezer megtekintés után tiltottak le. Azóta próbálják mindenhonnan eltüntetni a felvételt. Levélben kerestük az Echo tévét, hogy miért törölték le saját videójukat, erre nem kaptunk választ. Panaszunkat elküldtük a Youtube-hoz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.