Azzal vádolja a polgármestert, hogy akkor támogatta volna a fekvőrendőrt, ha lefekszik vele

Hivatalos panaszt nyújtott be Florida állam etikai bizottságánál egy Catherine Padilla nevű nő, aki azzal vádolja a lakóhelye, Lantana polgármesterét, David Stewartot, hogy szextől tette függővé egy előterjesztés támogatását.

A nő helyi civil aktivistaként benne volt abban a csapatban, akik még 2015-ben módosítást javasoltak egy helyi előterjesztéshez, ami fekvőrendőrök felszerelését rendelte el. A módosítás arra irányult, hogy az ő negyedük is kerüljön be a fekvőrendőr-programba.

Padilla nemcsak átlagos helyi lakosként ismerte ekkor a polgármestert: állítása szerint nem sokkal a tárgyalt események előtt együtt ebédelt Stewarttal, aki utána elvitte egy motelbe, ahol szexuális ajánlatot tett neki, amit a nő visszautasított.

Az etikai bizottságnál tett feljelentés szerint mielőtt a helyi közgyűlés szavazott volna a fekvőrendőrügyi előterjesztésről, a polgármester felhívta a nőt azzal, hogy ha lefeküdne vele, az megágyazhatna a környékükre vonatkozó módosítás elfogadásának.

Padilla állítása szerint nemet mondott, a módosítást végül ennek ellenére elfogadta a testület.

Stewart a nő minden állítását tagadja. Az azonban tény, hogy miután az etikai bizottság a polgármestert az előírásoknak megfelelően informálta arról, hogy ki és milyen bejelentést tett ellene, a férfi a nő házához hajtott, aki nem engedte be magához. A bizottság "gyanús incidensnek" nevezte a személyes látogatást.

(via Jezebel)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.