Egy svájci síakrobata szülei 17 000 km-t bicikliztek, hogy megnézzék őt a téli olimpián

2018 február 15., csütörtök 15:32
49

Mischa Gasser svájci síakrobata édesapja és nevelőanyja egy év alatt 17 000 km-t tett meg kerékpáron, hogy a phjongcshangi téli olimpián megnézzék fiuk versenyét.

„Amikor megérkeztünk, és láttuk, ahogy a fiam várt bennünket, az nagyon meghatott minket. Nincsenek rá szavak”

mondta a Reutersnek az 55 éves Guido Huwiler. Felesége, az 57 éves Rita Ruttimann elárulta: a mindennapos kerékpározás volt a legnehezebb.

A pár tavaly februárban indult el a Zürichtől 70 km-re lévő Oltenből, és 20 országon mentek keresztül, mielőtt kedden megérkeztek Phjongcshangba. A vállalkozó kedvű pár elmondta: az út legfárasztóbb szakasza a Pamír hegység volt a 4000 méter fölötti magasságával. A kínai határnál pedig az egész út végkimenetele egy hajszálon múlt: nem akarták ugyanis elfogadni Guido Huwiler vízumát, aki addigra már bozontos szakállt növesztett, és nem akarta levágni.

A házaspár a 0 fok körüli dél-koreai időjárás ellenére a szabadban táborozik, méghozzá a Bogvang Phoenix Havas Parkban, ahol a síakrobaták versenyeit rendezik. „Az a legfontosabb, hogy a fiam álma megvalósul. Én csak szerettem volna a közelében lenni, amikor átéli ezt a pillanatot” – mondta Huwiler, akinek emlékei szerint fia 4-5 éves korától arra vágyott, hogy az olimpián versenyezzen.

Mischa Gasser a szocsi téli olimpián 2014. február 17-én. Fotó: Javier Soriano / AFP

A 26 éves Mischa Gasser szombaton férfi ugrásban indul, a versenyszám döntőjét másnap rendezik. A svájci sportoló négy évvel ezelőtt, Szocsiban a 18. helyen végzett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt