Ferihegyi lopások: a 444 olvasójának egy vastag pénzköteget csempésztek a bőröndjébe a reptéren

A Liszt Ferenc repülőtér poggyászfosztogairól szóló cikksorozatunk legjobb - mert legpozitívabb - sztoriját mesélte el X., aki eleve sokat repül, amióta a gyerekei sportolnak pedig még annál is többet.

X. két fiával repült egy másik európai városba, egy edzőtáborba, Budapestről. A becsekkoláskor az ő nevére került Pistike bőröndje, az övé meg Pistikéére. Innen meséljen X.:

Megérkeztünk a szállásunkra - majd a kisebbik fiú átjött a másik szobából, hogy

"Papa a pénzeddel mit csináljak ami a bőröndömben van?"

Megkérdeztem milyen pénz, azt kiabálta át hogy nem tudja elolvasni de nagyon sok!

Figyeljünk föl arra, hogy az olvasni egyébként pompásan tudó Pistike azt mondja, nem tudja elolvasni, milyen pénzről van szó! Azonnal kiderült, hogy miért:

Átmentem, és igen Pistike, kezében egy szép köteg pénz volt. 100000 üzbég SUM !!


Te hogy reagálnál, ha száz darab ezrest találnál magadnál egy ismeretlen pénzből?

Nos először nagy volt az ijedség… Az élet végiggondolása hogy ez mi a fészke fene lehet? Mi ez? Ez egy lófej? Üzenet? Provokáció? Engem? Ki? Miért? Mi ez? Mérgező? Kézmosás, fertőtlenítés.

X. azonban praktikus ember, így azonnal informálódni kezdett:

Teljes pánikban felhívtam egy ex-rendőr ismerősömet aki azt mondta hogy szerinte valaki lebukás előtt elrejtette a reptéren az első adandó alkalommal.

Az exrendőr barát azért jól ért a betojatáshoz:

"Az a szerencséd hogy nincs értéke az üzbég pénznek mert ha ez pl. euro lenne akkor lennél nagy bajban mert már keresnének a bandából, mert az már valakinek a hiányozni fog. Mindent tudnak rólad ha akarják , de ezért az értékért nem fognak utánad menni "

X. ezen a ponton megnyugodott:

Mivel a 100000 Sum tényleg nem nagy összeg, kb. 10 EUR, ezért megnyugodtam hogy nem fog meglátogatni egy brigád. A varsói rendőrségre nem mentem el mert az előreláthatólag 4-6 órát vett volna igénybe. A bankjegyeket kidobtam a kukába.

Olvasónk most már tudja, hogy

A konklúzió : Ne bízz meg senkiben. Ahogyan kilophatnak a csomagodból tárgyakat, ugyanúgy bele is tehetnek. Már nem lehetsz abban biztos mi az ami a csomagodban van amikor belépsz a határon célországban. Lehet benne bármi.

Lefényképeztem egy bankjegyet (melléklet) :)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.